avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract cu persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract cu persoana fizica

Se poate ca o societate cu cod caen 7022, sa incheie contracte de prestari servici cu anumite persoane fizice ?!
Buna ziua,

Daca realizati si in fapt activitati pe cod caen 7022 si contractele cu persoanele fizice sunt in scopul activitatii firmei, are logica sa incheiati astfel de contracte (ex drepturi de autor, conventie civila)

Daca o persoana fizica are nevoie de serviciile mele, pot incheia contract cu aceasta?!.

Da, normal , trebuie sa - i emiteti si bon fiscal , casa de marcat e obligatorie ptr clienti persoane fizice
În cazul în care emit chitanță și factura bănuiesc ca nu este nevoie de casa de marcat! Întrebarea mea ar mai fi , dacă în codul caen nu se regăsește activitatea pe care eu o desfășor și sunt doar un intermediar intre o societate cu anumite servici și o persoana fizică pot încheia contract cu amândoi?! Odată cu cel care prestează serviicile pentru o anumita lucrare dar și un alt contract cu persoana fizica.
Daca incasati prin banca de la persoane fizice,nu e nevoie de casa de marcat. Daca aveti un singur caen trebuie sa activati conform acestuia indiferent de calitatea clientului, persoana fizica sau firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si chitanta sau bon fiscal? mari63 mari63 Am un SRL, platitor de TVA,din aprilie incep activitatea (sper sa termin investitia ) in domeniul Prestari servicii ( Cod CAEN 9609 ) - Ingrijire animale de ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)