avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV amendă circulație, avizare în lipsă (concediu). ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV amendă circulație, avizare în lipsă (concediu). Ce pot face ca să beneficiez de plata a 50% în 48 de ore la care aș fi avut dreptul?

buna ziua. am primit in posta un proces verbal, amenda de circulatie care prevede posibilitarea achitarii 50% in 48 ore. problema e ca am gasit-o dupa o saptamana, eu fiind in concediu, plecat din tara. un vecin a refuzat sa semneze ca martor tocmai pe ideea ca nu o sa mai pot beneficia de acea perioada de 48 ore si le-a spuns domnilor de la sectie ca sunt plecat din tara. se pare ca au gasit pe altcineva sa semneze. intrebare: ce mai pot face in situatia de fata? nu mai pot beneficia de plata legala 50% la care aveam dreptul.
ca fapt divers amenda contine si o pedeapsa suplimentara a agentului constatator (trusa medicala expirata) pt ca mi-am permis sa intreb de ce masina din spatele meu a fost lasata sa plece fara sanctiune (intrare pe sens interzis), totul pe ton si formulare civilizata. dar asta e alta poveste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: multpreanormal , utilizator 22:44, 17 Septembrie 2018
daca inteleg bine, erati in cunostinta de cauza ca o sa va vina amenda. probabil ca nu ati fost de acord sa semnati PV la fata locului si vi s-a trimis la domiciliu. fie contestati PV, deci contraventia, fie platiti amenda
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
nici vorba. pe o strada pe care o foloseam ca tranzit s-a pus "peste noapte" semn "acces interzis" la jumatatea ei, evident nu am vazut. nu te uiti pe stalpi la jumatatea unei strzi, fara intersectie, dar asta este, nu mi-am propus sa schimb starea de fapt. in timp ce-mi asteptam actele si evident amenda, am vazut ca pe cel din spatele meu (eram 3 masini deja oprite, nu eram singurul nestiutor) l-a lasat sa intoarca si sa plece fara sanctiune. am intrebat agentul care e criteriul pe care il aplica in situatia asta, de ce unii sunt sanctionati iar celalalt nu. m-a ignorat iar colegul sau a spus "care masina, eu nu am vazut nimic". cand a ajuns la mine, mi-a cerut sa ii prezint clasicul extinctor, trusa medicala si 2 triunghiuri, in termen de valabilitate. aveam tot ce a avut masina in dotare, peste termen de valabilitate, si doar un triunghi...in fine, am inteles actiunea de "smecher oficial", ca ma invata minte sa nu mai fac pe desteptu' probabil, sunt constient ca legea ii da oportunitatea asta si am cerut sa imi faca ce amenzi doreste dar eu nu am timp de pierdut. eram in intarziere, cu termene de predare ale unor lucrari, eram pe drumuri si sincer, nu aveam chef de corectii de genul asta. mi-a comunicat ca procesul verbal se poate completa in lipsa si ca voi primi amenda acasa. prin urmare am ales sa plec, timpul era mult prea important la acel moment. precizez ca pe toata durata discutiei am avut formulari civilizate, cu pronume de politete, sunt f atent la detalii de genul asta. pe procesul verbal mai scrie la mentiuni "refuza sa ia la cunostinta despre continutul procesului verbal", ori asta nu este chiar exxact. mi-a "oferit" varianta sa plec iar procesul sa fie completat in lipsa, mi-a comunicat contraventiile si le stiam.
revenind la subiect, eu nu mi-am programat concediul in asa fel incat sa primesc procesul verbal in acea perioada. asa a fost sa fie (primit la 34 de zile de la data constatarii) . eu nu contest nici contraventiile, nici atitudinea de "golan al statului", le asum. vreau sa stiu ce se face in situatia in care procesul verbal mi-a fost varat in posta, eu l-am ridicat la intoarcerea in tara (azi), la 6 zile de la data de pe proces vb. multumesc
cum scriam mai sus, aveati doua posibilitati. dar fiindca varianta cu contestarea contraventiei a picat, nu va ramane decat sa platiti amenda integral.
plata jumatatii din minimum este o facilitate, si nu o regula.
Sa inTeleg ca "INSTIINTAREA" e doar o formalitate? De ce se deplaseaza politia la domiciliu? Nu pentru a se asigura ca "instiintarea" se si produce? Putra sa fie trimisa si prin posta e acelasi lucru. Corespondenta mi se aduce la 2 saptamani dupa data stampilei de pe plic. Pun si aberatia asta in categoria " traim in romania"

Adrian Dimitriu a scris:

cum scriam mai sus, aveati doua posibilitati. dar fiindca varianta cu contestarea contraventiei a picat, nu va ramane decat sa platiti amenda integral.

Nu e doar o formalitate, înștiințarea sa făcut.Daca nu semna nimeni de primire era alta poveste.Dar atata timp cat înștiințarea sa făcut, termenul de plata la jumatate a expirat si amenda trebuie plătită integral.Iar la faza cu contestația nu stiu daca vei avea câștig de cauză.

multpreanormal a scris:

Sa inTeleg ca "INSTIINTAREA" e doar o formalitate? De ce se deplaseaza politia la domiciliu? Nu pentru a se asigura ca "instiintarea" se si produce? Putra sa fie trimisa si prin posta e acelasi lucru. Corespondenta mi se aduce la 2 saptamani dupa data stampilei de pe plic. Pun si aberatia asta in categoria " traim in romania"

Adrian Dimitriu a scris:

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara costica_drag costica_drag Sambata am luat amenda pentru ca am intrat cu masina in parcul monument din Braila unde intrarea autovehiculelor este interzisa. Eu am intrat deoarece am ... (vezi toată discuția)
Atacarea procesului verbal in instanta Criss010 Criss010 Buna seara, daca am de gand sa fac plangere la judecatorie ca mi s-a ridicat masina fiind de fata, trebuie sa mai achit amenda ? Aceasta se achita in 48 de ... (vezi toată discuția)