avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... nulitate procesv verbal itm
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

nulitate procesv verbal itm

Buna ziua,
In urma unui control itm a fost identificata o persoana fara contract de muncamai bine zis expirat ca se incheiase in urma cu o luna)Ea a declarat ca inca are contract, programul de lucru, salariul(formularul inmanat de itm).Pe procesul verbal primit de societate cu amenda 20.000 ron , la datele persoanei gasite fara contract lipseste al doilea prenume.Poate atrage nulitatea procesului verbal intocmit de itm?Mentionez ca pe state de plata, contract munca(ceea ce am prezentat noi ca firma la itm numele fostei nagajate era trecut nume si prenume intreg exact ca in cartea de identitate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 14 Septembrie 2018
Buna ziua! Procesul verbal (formular tipizat) prin care inspectorul de munca constata si sanctioneaza contraventiile din domeniul sau de competenta, trebuie sa contina in mod obligatoriu urmatoarele mentiuni:...- datele de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca al contravenientului persoana fizica. Parerea mea este ca puteti contesta procesul-verbal si invoca nulitatea, dar instanta o va considera relativa si acoperita prin mentionarea celorlalte date de identificare.
Pe statele de plata se mentioneaza si CNP-ul? Intrucat mentiunea gresita se refera la salariatul gasit fara c.i.m. si nu la denumirea /numele contravenientului.

Art. 17 din O.G. nr. 2/2001 sancţionează cu nulitatea absolută numai lipsa completă a numelui din procesul-verbal, nu şi indicarea eronată a acestuia, care poate atrage sancţiunea nulităţii în funcţie de poziţia subiectivă a agentului constatator şi de vătămarea adusă contravenientului.
(Judecătoria Bistriţa, Sentinţa civilă nr. 4568/2015, definitivă prin Decizia nr. 808 din 19 noiembrie 2015 a Tribunalului Bistrița Năsăud, portal.just.ro)
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns, in cazul in care facem contestatie si nu obtinem un raspuns favorabil, cat va tb achitat 10.000 ron ( scrie dc achitam in 15 zile ) sau 20.000 ron?Ma gandesc ca dureaza pana va fi procesul(dc vom contesta in instanta).Am luat legatura cu un avocat si a spus ca poate dura un an chiar mai mult.Cat se achita atunci 10.000 ron sau 20.000 ron.Multumesc.
Termenul de 15 zile incepe sa curga de la data pronuntarii hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Zugravi la negru ContSters370286 ContSters370286 Buna ziua, Aveam acasa 2 zugravi care faceau o igienizare a casei. Pe baza unei reclamatii a unui vecin a venit ITM si le-au luat datele din buletin si ... (vezi toată discuția)