claudiu.sorin a scris:
1. Da cu siguranta, nu numai ca puteti dar si trebuie sa cereti audierea martorilor prezenti. Subiective sau nu, acele persoane trebuiau audiate din moment ce le-ati propus.
2. Conform art 3 din Legea364/2004 "privid organizarea si functionarea Politiei Judiciare", "politistii care nu fac parte din politia judicaiara au dreptul si obligatia de a efectua orice act de constatare a savarsirii infractiunilor, conform legii". Sincer nu cred ca ii va solicita cineva vreodata sa intocmeasca vreun referat constatator, dar puteti incerca macar o sesizare pe linie disciplinara.
In masura in care pot eu sa inteleg lucrurile, studiind Statutul politistului cat si legea
364/2004 cu privire la organizarea politiei judiciare, nu am gasit nici un articol care
sa precizeze ca politistul nu poate fi propus ca martor.
Ce am retinut eu este faptul ca activitatea politistului de la judiciar este coordonata de procuror in desfasurarea actului judiciar si probabil
ca procurorul poate decide daca un politist poate fi audiat ca martor sau nu.
Oricum , treaba nu este clara, dar se pare ca in practica curenta se evita citarea
politistilor ca martori chiar daca au fost de fata la comiterea unor infractiuni.
Dvs. ce spuneti ?Ati intalnit sau ati auzit vreun caz de politist chemat ca martor
intr-un dosar penal?