avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri care se împart la divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri care se împart la divort

Bună ziua!după 15 ani de căsătorie am divorțat, dacă soțul meu are apartamentul părinților doar pe numele lui,de 15 ani,eu ca soție sau fostă, am vreun drept din apartament?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:55, 14 Septembrie 2018
Nu aveti dreptul la apartament deoarece este bun propriu al sotului.
Sunt considerate bunurile proprii si cele dobandite prin mostenire si prin donatie, cu exceptia cazului in care donatia se face catre ambii soti.
Cum a ajuns ap parintilor pe numele sotului, prin ce act si cand ?Ati avea dreptul doar daca l-a cumparat de la parinti, casatorit fiind.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)