Dosar de executare din 2014 retras în iunie 2018, urmat de un nou dosar în august. Poate face creditorul un nou dosar de executare silită, în aceeași problemă dacă a renunțat la primul dosar?
Buna seara,
Va retin atentia intr-o speta si am nevoie de sfaturi juridice si eventual ce as putea face concret mai departe. In 2011 am facut un credit cu garantie imobiliara cu un IFN. In 2014 am fost executata silit ,am facut contestantie in instanta, m-am judecat 4 ani pana in luna aprilie 2018 cand am obtinut o hotarare definitiva prin care se anuleaza procesul verbal de licitatie cat si actul de adjudecare .In iunie 2018 creditorul renunta la executarea silita conform art703,alin1 pct3 si primesc de la executor o incheiere prin care mi se comunica ca s-a renuntat la executarea silita ,s-a radiat urmarirea silita si din cartea funciara si s-a ridicat inclusiv poprirea de la toate bancile . Dar in 31 august 2018 am primit o somatie de la acelasi executor care imi comunica ca s-a facut un nou dosar de executare silita desi eu aveam cu ei in instanta contestatie la executare la dosarul anterior. Intrebarea mea este, dupa 4 ani creditorul mai poate face un nou dosar de executare silita in aceeasi problema desi ei au renuntat la primuL dosar?Nu este perimat deja?
Multumesc frumos si astept de la dvs. un raspuns
In principiu nu. Dar trebuie studiate actele si vazut ce s-a intamplat acolo. Recomand sa mergeti cu actele la cineva sa verifice si sa depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile daca lucrurile stau cum ati spus.
Buna ziua! Multumesc pt raspuns. Am fost cu actele,am depus contestatia . Dna Av a spus ca este perimat ,dar am vrut sa ma asigur ca are dreptate! Ei au inchis un dosar de executare fara nici un motiv desi eram in instanta cu ei deja. Si au deschis altul! Adica Nu vor sa se judece! Deci ei pot deschide si inchide cand vor dosare de executare?
Din pacate in primul mesaj s-a inteles altceva. Legat de perimare, daca avocatul a studiat actele de la dosar si spune ca asa stau lucrurile, este posibil sa aiba dreptate. Oricum doar prin contestatie puteati rezolva.
Buna seara ! Revin cu problema.Am depus asa cum am spus suspendarea executarii si suspendarea provizorie ,dar cea provizorie mi a fost respinsa probabil pt ca a mai existat o alta aprobata in celalalt dosar pe care creditorul l a retras. Cum pot cere revizuirea acesteia desi s a scris fara cale de atac? Pot face o intampinare ceva ?