buna ziua...ma aflu in mijlocul unei dileme...din ceea ce am citit mai sus am inteles ca daca platesiti impozitul masini respective (masina inmatriculata pe persoana juridica sau mai exact pe firma) a-si putea sa o inmatriculez pe numele meu...dar daca firma respectiva se afla in insolventa??? cum ar trebui sa proceded pt a o putea imaricula pe numele meu sau ce ar trebui sa fac??? multumesc anticipat!!!
Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca plata unei taxe in locul unei alte persoane fizice sau juridice nu va da drept de proprietate asupra bunurilor apartinand acelei persoane.
Pentru a scoate din patrimoniul unei societati comerciale unul din bunurile ei trebuie sa existe un act de instrainare-dobandire insotit de o plata efectiva inregistrata in contabilitatea societatii respective si de declaratiile administrative corespunzatoare.
Daca in plus firma se afla in insolventa, actul de a pune mana pe un bun al firmei fara forme legale este o frauda si este pedepsita conform codului penal.
Cand o firma este in insolventa, numai lichidatorul judiciar are dreptul de a dispune lichidarea patrimoniului firmei, totul in interesul creantierilor.
Daca in plus sunteti si PDG sau DG delegat al acelei firme in insolventa luati max.