avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce responsabilități au medicii stomatologi față de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce responsabilități au medicii stomatologi față de pacienți? Am plătit aprox. 3500 de lei, nu am niciun bon fiscal/chitanță/factură, iar la niciun an după lucrări am probleme cu dantura

Buna ziua,am fost la un medic stomatolog si am platit aprox 35000 lei si nu am niciun bon fiscal/chitanta/factura.Acum am pb cu dantura si medicul imi cere iarasi bani pe lucrari platite si care nu au tinut nici macar 1 an. Medicii stomatologi nu au obligatia sa dea garantie materila ptr lucrarile efectuate? (implanturi).Daca il dau in judecata am vreo sansa sa recuperez o parte din bani?Daca cer fisa mea medicala medicul are obligatia sa mi-o elibereze?
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 08:14, 3 Iulie 2020
Va multumesc foarte mult ptr raspuns D-na Raluca.Am facut reclamatie la ANAF Antifrauda si mi-au raspuns ca "informatiile obtinute sau masurile dispuse de inspectorii antifrauda intra sub incidenta secretului fiscal si pot fi transmise doar autoritatilor publice" Oare daca il dau in judecata am vreo sansa de castig in baza constatarilor ANAF Antifrauda?
Cred ca acesr lucru trebuie sa-l discutati cu un avocat.

dantzi a scris:

Va multumesc foarte mult ptr raspuns D-na Raluca.Am facut reclamatie la ANAF Antifrauda si mi-au raspuns ca "informatiile obtinute sau masurile dispuse de inspectorii antifrauda intra sub incidenta secretului fiscal si pot fi transmise doar autoritatilor publice" Oare daca il dau in judecata am vreo sansa de castig in baza constatarilor ANAF Antifrauda?

Art. 26. - Medicul dentist are datoria de a-şi asuma responsabilitatea tratamentelor efectuate. El
nu trebuie să garanteze direct sau indirect reuşita tratamentelor.
Nu stiu ce pregatire aveti sau la cate seminarii legate de malpraxis si ce presepune din punct vedere juridic ati fost. Chiar presedintele colegiului medicilor dentisti a subliniat faptul ca nu se garantie pe suport biologic, cine face asta face pe raspunderea lui, asa cum si cu reclama cu pliante este interzisa in domeniul asta , dar totusi se practica. Ce se poate da este o garantie din partea laboratorului pe ce tine de lucrari protetice. In rest,doamna, nu se da nici pe 1 an,nici pe 2 nici pe 5 nici macar pe o zi. Daca dumneavoastra nu sunteti convinsa este treaba dumneavoastra, mai sunt si dentisti care vor sa faca totul cat se poate de corect.
Iar daca tot mergeti sa vorbiti cu un avocat, abordati si subiectul legat de malpraxis, sa vedeti cum anume se procedeaza si ce sanse aveti in acest caz. Tot el va poate spune ce documente are dreptul instanta sa solicite ANAF, sau dvs, ca reclamant, sa solicitati prin instanta.
Cautati un avocat care are experienta in aceste spete si solicitati o opinie onesta legata de sansele dvs. Asa va lamuriti daca merita sa mergeti mai departe sau nu.

dantzi a scris:

.Am sa caut un avocat dar daca stie cineva vreun avocat bun pe astfel de spete ( din orice colt al tarii ) rog frumos sa ma ajutati.Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica? kindness kindness Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma ... (vezi toată discuția)
Aș dori o evaluare la o facultate de profil pentru o lucrare dentară executată defectuos. vor ei să-mi asculte problema, și dacă da, când și unde s-ar face evaluarea? paula264 paula264 Am facut 4 coroane dentare. Culoarea este alba posibil B fata de D2 culoarea incisivilor. Coroanele de sus stau pe stalpi doar daca ii tii cu mana cand iei ... (vezi toată discuția)
Problema cu un stomatolog pubela pubela buna ziua am un mare necaz si as vrea sa stiu daca am sorti de izbanda in 2008 m-am adresat unui medic dentist pt mai multe probleme dentare. in urma ... (vezi toată discuția)