avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheierea C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheierea C.I.M.

sotul meu a parasit locul de munca in urma unui conflict de munca intre el si patron fara sa-si dea demisia .de 2 luni ne rugam sa-i inchee c.i.m si patronu nu vrea .ce trebuie sa facem .?ca nu vrea sastea de vorba cu el 'nici nu vrea saii incheie c.i.m. motivind ca nu are o demisie .dar defapt patronu nu vrea sa primeasca aceasta demisie .
avem nevoieca acest contract sa fie incheiat ' pentru a se angaja la alta firma . VA ROG AJUTATI-MA
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:23, 9 Noiembrie 2009
De ce ati asteptat atat? Daca la unitate nu-i inregistreaza demisia atunci sa trimita demisia prin fax sau scrisoare recomandata. Daca nici asa nu rezolva se poate adresa ITM (are dovada demisiei trimise) si chiar instantei prin care va cere si daune materiale, fiind lipsit de posibilitatea de a ocupa un loc de munca. Demisia nu trebuie sa o preda patronului si nici nu trebuie aprobata de acesta, este suficient inregistrarea la registratura unitatii. Imi este teama ca dupa atat timp s-ar putea sa-i desfaca contractul disciplinar pentru absente nemotivate.
1. Se poate angaja la un nou loc de munca si fara sa-i fie incheiata situatia la vechiul loc de munca.
2. Legea permite mai multe mai multe contracte de munca simultan.
3. Da o declaratie ca va duce carnetul de munca mai tarziu, cand va ntra in posesia lui.
Trimiteti cu confirmare de primire si valoare declarata o notificare srisa ca incheiati raportul juridic cu ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Georgiana025 Georgiana025 Buna ziua ! Mama mea a lucrat la un magazin metalo-chimico si in vinerea mare a plecat cu 20 de minute mai devreme si patronu a auzit ca a plecat a doua zi ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie agiulia agiulia Lucrez la o firma si vrea sa imi dau si eu demisia pt ca sau iscat mai multe probleme si discuti personale.Am contract de munca da nu stiu sigur daca mi sa ... (vezi toată discuția)
Convocare in vederea cercetarii disciplinare ale2012 ale2012 buna ziua,sotul meu a lucrat la o firma de legume fructe din data de 14.03.2014 urmand ca in 1 agust 2014 patronu ia dat pe concediu pe toti din firma ... (vezi toată discuția)