avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare

Ma aflu in urmatoarea situatie: parintii mei erau proprietari in cote parti egale asupra unui bun imobil. tatal meu a decedat in 1993 ,raminind in viata mama,care locuieste si acum in imobil si mostenitori eu si sora mea. datorita unei situatii dramatice a sorei mele ( in urma unui proces a fost evacuata din locuinta ) eu i-am cumparat o garsoniera confort 3 pe numele ei. poate aici am gresit ca trebuia s-o cumpar pe numele meu. in aceeasi zi in care a incheiat sora mea actul de v-c a garsonierei ei ,mi-a dat la notariat o declaratie de renuntare la mostenirea care i s-ar fi cuvenit dupa decesul tatalui nostru.
as dori sa ma ajutati la urmatoarea problema: urmeaza sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat in 1993 iar mama mea sa-i vinda fiicei mele (sora mea nu are copii) apartamentul. dar cu toate ca mama se afla in deplinatatea facultatilor mintale si in putere are totusi 75 ani. ce acte ar trebui sa obtin in afara actului de v-c pt a intari aceasta vinzare? ma refer la vreun act medical care sa ateste starea de sanatate fizica si psihica a mamei,pt a nu putea ataca ulterior sora mea in instanta aceasta v-c. ea va putea invoca in instanta faptul ca vinzarea -cumpararea e de fapt o donatie deghizata? i se va cere fiicei mele de 20 ani,care nu realizeaza venituri sa dovedeasca cu ce bani a putut cumpara apartamentul ?
astept un sfat . multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters15891 , utilizator 22:04, 3 Aprilie 2006
...va recomand sa faceti un partaj in urma caruia dvs. sa deveniti proprietara achitindu-i mamei contravaloarea cotei ei...
Cand semnati contractul de v-c la notar, aduce-ti la dosar o adeverinta de la un medic psihiatru ca mama dvs. are discernamant. S-ar putea sa va ceara notarul incuviintarea autoritatii tutelare pentru a vinde, daca mama dsv. nu mai detine alt imobil.
Dvs. sa fi-ti trecut in contractul de v-c ca procurator de fonduri pentru fiica dvs.
multumesc mult pt sprijinul si indrumarile voastre. dar am o intrebare: cum adica sa fiu trecuta eu ca procurator de fonduri pt fiica mea? eu nu trebuie sa dovedesc provenienta banilor?
si as mai avea o intrebare: deoarece imobilul pe care mama intentioneaza sa-l vinda fiicei mele este singurul in proprietate ,imi sugerati sa ma adresez autoritatii tutelare. aceasta este obligata sa asiste la vinzare sau are caracter facultativ prezenta lor? iar actul medical eliberat de catre un medic psihiatru poate fi obtinut de la orice policlinica sau doar de la iml? multumesc pt ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act ... (vezi toată discuția)
Pot instraina fiicei o locuinta cu clauza temporara de neinstrainare? micha69 micha69 As dori sa ii iau fiicei mele in viitorul apropiat, o garsoniera (fie sub forma de donatie, fie vanzare-cumparare, nu sunt sigura ce e mai bine) insa , ea ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog frumos Vitelariu Ionela Vitelariu Ionela Buna ziua am mari probleme si va rog sa ma ajutati.Tatal meu a murit de curand si vreau sa fac subcesiunea dar sora mea mai mica nu vrea si nu ma inteleg ... (vezi toată discuția)