Va salut! Am un contract de locatiune pana in luna martie a anului viitor pentru un apartament cu 3 camere. Proprietara m-a anuntat ca va aduce de luna urmatoare un nepot sa stea intr-una din camere, fara sa fiu de acord. Problema mea este ca de 6 luni de cand am inchiriat i-am dat banii lunar in mana, fara sa am vreo dovada ca am platit. Care ar fi solutia? Am contract valabil pana in martie 2019 la ANAF dar mi-e ca daca o sa invoc treaba asta ma vor reclama ca nu le-am platit chiria (din moment ce banii i-au luat in mana si nu am dovada).
Pentru a putea proba achitarea obligatiilor in termen ,realizati fie lunar inscris semnat de catre locator,fie realizati un document in care periodic consemnati data platii si solicitati locatorului sa semneze pentru primire suma
Atat timp cat in contractul de locatiune nu este prevazut conventia precizata de dv,legal locatorul nu va poate impune sa cedati o camera
daca amiabil nu puteti solutiona ramane fie varianta solutionarii in instanta ,fie sa analizati oportunitatea gasirii altui locator responsabil
Stiu ca nu are dreptul. Ce imi este frica e ca s-ar putea razbuna spunand ca nu i-am platit chiria. Desi suntem in luna septembrie iar eu am inchiriat din Martie. Astazi am reusit sa iau o singura declaratie de la el in care afirma ca a primit suma de 4200 reprezentand chiria pe cele 7 luni. Dar e foarte ciudat ca are alta semnatura fata de cea din contractul de la ANAF.