avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama batuta de norâ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama batuta de norâ

Cumnata mea o terorizeaza pe mama de 87ani culminind cu o bataie groaznica in urma careia mama s-a incuiat in casa de frica. Ei locuiesc la tara oiar mama traieste in conditii mizere si noi , ceilalti copii nu putem sa intervenim deoarece parintii mei au dat tot ce au avut acestui frate si sotiei lui care nu ne mai primeste nici in curte fiind proprietatea lor. Ce pot face ? Vreau s-o iau pe mama la mine , fara nici un fel de pretentii dar nu stiu cum sa procedez !
Cel mai recent răspuns: vasiu.simi , utilizator 12:16, 17 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca masura urgenta, se poate face cerere pentru emiterea unui ordin de protectie, prin care sa se stabileasca una sau mai multe dintre obligatiile prevazute de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata. Acest demers nu exclude posibilitatea de a face plangere la organul de urmarire penala.
In ceea ce priveste existenta contractului de intretinere, se poate cere instantei sa pronunte rezolutiunea contractului, avand in vedere comportamentul violent si inadecvat al celeilalte parti.
Doriti sa o luati ? In ce sens ? Ea doreste sa vina ?
Daca doreste, de ce nu vine? Este tinuta cu forta?(Infracţiuni contra libertăţii persoanei)
Bataie groaznica ? Ce inseamna? Zile de ingrijiri medicale?(cate) (Plangere facuta la politie?)
Exista un contract de intretinere?

Raspunsul nu este concludent pentru ca sunt prea putine detalii....

Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
vasiu.simi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica bebe 5 luni melek29 melek29 tot citesc ca noul cod aplica custodie comuna, dar in cazul in care tatal nu l-a vrut pe copil (am discutii de pe mess si martori), l-a recunoscut la presiunea ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Daca o persoana in varsta face un contract de intretinere cu unul din nepoti si in urma contractului acesta primeste o locuinta, cum se poate rezilia acel ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare cu clauza viagera MihaiCatalinFlorin MihaiCatalinFlorin Buna ziua, Am o matusa ce doreste sa imi lase apartamentul dansei.I-am propus sa facem act de vanzare cumparare cu clauza viagera.Practic apartamentul este ... (vezi toată discuția)