avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundație din țeava comună de apă care trece prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundație din țeava comună de apă care trece prin apartamentul nostru: este corect să mi se impute mie toată pierderea?

Buna ziua,
Am avut o defectiune la o teava de apa comuna care tranziteaza aparatamentul nostru.
Noi nu folosim acea coloana de apa , intrucat avem trasa apa separat si contract direct cu furnizorul.
In ziua in care a avut loc defectiunea, nu eram in localitate iar administratorul fiind anuntat de catre cei ce au fost inundati nu a binevoit sa opreasca apa. Intr-un final vecinii au oprit apa dupa vre-o trei ore de la anuntarea administratorului.
Pagubele mele au fost acoperite de asigurare dar acum m-am trezit cu o suma imputata pentru toata pierdera de apa.
Cum pot proceda in aceasta situatie. Este administratorul indreptatit sa imi impuna aceasta suma fara ca el sa fi fost la fata locului , fara o expertiza , fara nimic, doar ca teava era in zona apartamentului meu.

Ce modalitai juridice exista pentru solutionarea acestui tip de problema ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:42, 13 Octombrie 2018
Buna ziua.
Sa revenim, daca e vorba de teava comuna e treaba asociatiei si nu a dvs. personal se o repare..., de aceea se platesc fondul de rulment si reperatii ( sau cum se numesc...)
Cat despre repartizarea cheltuielilor... reveniti cu intrebarea-De ce a durat 3 ore oprirea alimentari cu apa de la robinetul principal si de ce nu ati fost anuntata cumva, banuiesc ca are cineva nr. dvs. de tel., despre avarie...? Si mai intrebati cum se putea remedia acea defectiune fara oprirea apei de la robinetul principal chiar daca erati acasa atunci...?
E prostia adm. ca nu a binevoit sa opreasca apa si acum cauta o "scapare..."
Sa fie sanatos, prostia se plateste...
hatyus a scris:
... Am primit raspuns de la administrator la adresa trimisa si motivarea a fost ca defectiunea s-a produs din cauza unor lucrari efectuate de fostul proprietar, inainte ca noi sa cumparam apartamentul, Deci, spune administratorul, obligatia de plata revine proprietarului actual. ...

1. Detaliați partea cu "... defectiunea s-a produs din cauza unor lucrari efectuate de fostul proprietar, inainte ca noi sa cumparam apartamentul..." pentru a vedea și ce susține partea "adversă".
2. Poate s-au facut anumite modificări despre care nu știți sau "nu vreți să știți"?
3. Raspunsul (detalierea) nu-i obligatorie, dar pentru că totuși ați primit "un răspuns", înainte de a vi se da alte răspunsuri, mi se pare normal sa se cunoasca mai intâi ce cuprinde acel răspuns al administratorului și ce vi se impută dumneavoastră ca "urmaș" al fostului proprietar!
N.B.: Personal, dar e o opinie pur personală, mi se pare "suspect" ca evitați a ne prezenta și ce "spune" partea ce vă acuză, în speță administratorul!
icealinutza, utilizator
Ionut.ion a scris:

Buna ziua.
Sa revenim, daca e vorba de teava comuna e treaba asociatiei si nu a dvs. personal se o repare...
...
E prostia adm. ca nu a binevoit sa opreasca apa si acum cauta o "scapare..."

Chiar cunoașteți ceea ce impută administratorul "urmașului" foștilor proprietari inainte de a face "recomandări"???
Personal m-as feri de a acuza "de prostie" pe oricine până nu am toate datele "problemei"!
icealinutza, utilizator
Cand lasi apa sa curga trei ore, dupa spusele doamnei, cand ar trebui sa ai macar un robinet functional, sau cel putin asa ar trebui sa fie, e treaba asociatiei sa l tina functional, a subsol tocmai pentru a preintampina astfel de scanarii eu tind sa cred ca nu am scris aiurea...
Nu contest ca fostul proprietar a facut vreo* "improvizatie" de care doamna nu stie sau nu vrea sa stie...dar, la fel, nu cred ca se putea remedia acea defectiune fara oprirea apei sau, daca se putea, sigur instalatorul se alegea cu un "dus" pe care eu cred ca nu-l dorea...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua! Sunt curios cum a ajuns administratorul la concluzia ca defectiunea s-a produs din cauza fostului proprietar si cum face dovada acestor sustineri. Pai sa-i impute lui pierderea. Atata timp cat n-ati adus dvs. personal vreun prejudiciu proprietatii comune nu are ce sa va impute. Nu are acoperire legala. Mai ales ca nu aveati de ce sa umblati la acea coloana atata timp cat aveti alta teava de apa si contract separat. Pai apa putea sa curga si 10 ore si tot dvs. erati de vina?Cum justifica pe lista de plata administratorul plata defectiunii si pierderilor de apa? Pt. ca d.p.d.v. legal pierderile de apa si reparatiile la proprietatea comuna se platesc de catre toti proprietarii. Din punctul meu de vedere toate aceste costuri se platesc din fondul de reparatii de catre toti proprietarii conform cotei parte aferente. Contestati printr-o cerere adresata Presedintelui, iar in cazul unui raspuns negativ va adresati instantei. Mai exista posibilitatea ca avaria sa nu fie la teava comuna ci la cea secundara care deserveste proprietatea insa ati precizat ca aveti teava separata .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
adimanea, utilizator

Alte discuții în legătură

Robinet on/off instalat de un vecin pe teava mea de apa Gabriela Radu ani Gabriela Radu ani Buna ziua! Pe teava mea de apa,contorizata separat un vecin a montat ,in mascare,in dreptul ap lui un robinet. A oprit apa si imi cere o suma de bani ca sa o ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)
Apometru ContSters397026 ContSters397026 Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ? Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de ... (vezi toată discuția)