1. chiar daca nu ati semnat pe loc, p-verbal va fi comunicat si dvs in termen de 30 zile de cand a fost intocmit, daca acest termen de 30 de zile nu se respecta intervine caducitatea actului sanctionator adica acesta nu mai produce efecte si puteti apela la instanta ptr a se constata acest aspect.
2. in termen de 15 zile de cand p-verbal vi-a fost comunicat puteti formula plangere contraventionala pe care o veti inregistra la judecatoria in raza carei s-a constatat/savarsit contraventia...plangerea este scutita de taxa judiciara...
3. model de plangere contraventionala gasiti aici pe site la rubrica "documente utile" sau pe site-ul www.amenda.ro sectiunea "forum"
daca spuneti ca aveti si martori care sa sustina varianta dvs, aveti si sanse mari de castig...
Toate cele bune si mult succes !!!
va rog comentati daca am intocmit bine actele :Domnule Comandant,
Subsemnatul Bagoly Miklós Levente domiciliat in mun. Sfantu Gheorghe str. Castanilor nr.13 bl. 10 sc.B ap.4 cu carte de identitate seria KV nr. 125669, formulez prezenta
PLÎNGERE
împotriva procesului verbal de contravenţie seria OC nr.4221881 încheiat la data de 06.11.2009 de către Ag. Drăghici Adrian. Solicit anularea procesului verbal , anularea amenzii contravenţionale prevăzute în acesta și restituire permisului de conducere reținut pentru următoarele
MOTIVE
În fapt, în data de 06.11.2009. la orele 09,40 am condus auto CV 54BML marca HONDA pe DN 11 in directia Brasov. In dreptul popasului turistic am fost oprit de ag. Drăghici Adrian ieșind din mașina poliției rutiere parcată în parcare popasului cu motivul că am efectuat o depășire interzisă trecănd peste linia continuă. Fapt neadevărat , depășirea respectivă am efectuat imediat după ce am trecut de pescărie pe o porțiune de drum marcat cu linie întreruptă . Acest fapt agentul de circulație nu putea localiza în mod corect fiindcă se afla la circa 400 de metrii de locul faptei. Agentul Drăghici Adrian neascultănd relatările mele a întocmit un proces verbal de sancțiune, a reținut permisul de conducere( C 000555474 cat. A,BE,CE,DE) eliberînd dovada de circulație seria DDA nr. 071409 . Procesul verbal a fost prezentat pt a semna , fapt refuzat de mine pe motiv că la rubrica de obiecțiuni agentul nu mi-a permis să trec obiecțile mele.Din acest motiv nu mi-sa înmănat procesul verbal.
În drept, îmi întemeiez plângerea pe prevederile articolului 31 alin. (1) din Ordonanţa nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
Declar că resping acuzaţia ce mi se aduce
În sprijinul celor declarate de mine mai sus, pot depune mărturie numiţii aflănduse în mașina mea:
CERERE DE ELIBERARE A PERMISULUI
MOTIVE
La data de 06.11.2009 mi sa intocmit procesul verbal seria ..., numarul .(nu mi-sa inminat deci nu cunosc). O data cu intocmirea procesului verbal politistul mi-a retinut permisul ( C 000555474, categoriile A,BE,CE,DE) in vederea suspendarii si mi-sa eliberat dovada inlocuitoare seria DDA, numarul 071409
Impotriva acestor sanctiuni am facut plangere, pe care am introdus-o in timp util.
In temeiul articolului art. 245 punctul 3 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2000 va rog sa imi eliberati permisul retinut la data de 06.11.2009 . Mentionez ca dovada eliberata nu i-mi reda drepturile de circulatie neingradita fiindca in strainetate nu este valabila si pina la solutionarea cazului sint nevoit de natura serviciului sa mai efectuez si asemenea deplasari.
Anexez copia inregistrata a plingerii impotriva procesului verbal
13.11.2009
Cu stima,
BAGOLY Miklos Levente