avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... asa zisa depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

asa zisa depasire pe linie continua

Va rog sa ma ajutati cum sa procedez in urmatorul caz: vineri(6.11.09) am fost oprit de un politist care se afla la 400 de metrii de locul faptei cu motivul ca am depasit pe linia continua, contrariul pot demonstra cu doi martori din masina, el era singur. A retinut pe acest motiv carnetul de conducere , a eliberat o dovada de 15 zile valabilitate. Procesul verbal nu am semnat ca a refuzat sa scrie la obiectii ce am declarat din acest motiv nu mi-la inminat dar acest fapt nu a confirmat cu martor.A mai pretins si chitanta de taxa de drum pe care nu gaseam dar aveam matrita lipita pe geam dar asta cred ca nu era treaba lui. Cum si unde pot inainta contestatia fara a avea procesul verbal? Unde gasesc un model de contestatie?
Cel mai recent răspuns: sergiuborsa , utilizator 20:07, 10 Martie 2010
1. chiar daca nu ati semnat pe loc, p-verbal va fi comunicat si dvs in termen de 30 zile de cand a fost intocmit, daca acest termen de 30 de zile nu se respecta intervine caducitatea actului sanctionator adica acesta nu mai produce efecte si puteti apela la instanta ptr a se constata acest aspect.

2. in termen de 15 zile de cand p-verbal vi-a fost comunicat puteti formula plangere contraventionala pe care o veti inregistra la judecatoria in raza carei s-a constatat/savarsit contraventia...plangerea este scutita de taxa judiciara...

3. model de plangere contraventionala gasiti aici pe site la rubrica "documente utile" sau pe site-ul www.amenda.ro sectiunea "forum"

daca spuneti ca aveti si martori care sa sustina varianta dvs, aveti si sanse mari de castig...

Toate cele bune si mult succes !!!
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
andrei_pap87, utilizator
va rog comentati daca am intocmit bine actele :Domnule Comandant,
Subsemnatul Bagoly Miklós Levente domiciliat in mun. Sfantu Gheorghe str. Castanilor nr.13 bl. 10 sc.B ap.4 cu carte de identitate seria KV nr. 125669, formulez prezenta
PLÎNGERE
împotriva procesului verbal de contravenţie seria OC nr.4221881 încheiat la data de 06.11.2009 de către Ag. Drăghici Adrian. Solicit anularea procesului verbal , anularea amenzii contravenţionale prevăzute în acesta și restituire permisului de conducere reținut pentru următoarele
MOTIVE
În fapt, în data de 06.11.2009. la orele 09,40 am condus auto CV 54BML marca HONDA pe DN 11 in directia Brasov. In dreptul popasului turistic am fost oprit de ag. Drăghici Adrian ieșind din mașina poliției rutiere parcată în parcare popasului cu motivul că am efectuat o depășire interzisă trecănd peste linia continuă. Fapt neadevărat , depășirea respectivă am efectuat imediat după ce am trecut de pescărie pe o porțiune de drum marcat cu linie întreruptă . Acest fapt agentul de circulație nu putea localiza în mod corect fiindcă se afla la circa 400 de metrii de locul faptei. Agentul Drăghici Adrian neascultănd relatările mele a întocmit un proces verbal de sancțiune, a reținut permisul de conducere( C 000555474 cat. A,BE,CE,DE) eliberînd dovada de circulație seria DDA nr. 071409 . Procesul verbal a fost prezentat pt a semna , fapt refuzat de mine pe motiv că la rubrica de obiecțiuni agentul nu mi-a permis să trec obiecțile mele.Din acest motiv nu mi-sa înmănat procesul verbal.
În drept, îmi întemeiez plângerea pe prevederile articolului 31 alin. (1) din Ordonanţa nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
Declar că resping acuzaţia ce mi se aduce
În sprijinul celor declarate de mine mai sus, pot depune mărturie numiţii aflănduse în mașina mea:
CERERE DE ELIBERARE A PERMISULUI
MOTIVE
La data de 06.11.2009 mi sa intocmit procesul verbal seria ..., numarul .(nu mi-sa inminat deci nu cunosc). O data cu intocmirea procesului verbal politistul mi-a retinut permisul ( C 000555474, categoriile A,BE,CE,DE) in vederea suspendarii si mi-sa eliberat dovada inlocuitoare seria DDA, numarul 071409

Impotriva acestor sanctiuni am facut plangere, pe care am introdus-o in timp util.

In temeiul articolului art. 245 punctul 3 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2000 va rog sa imi eliberati permisul retinut la data de 06.11.2009 . Mentionez ca dovada eliberata nu i-mi reda drepturile de circulatie neingradita fiindca in strainetate nu este valabila si pina la solutionarea cazului sint nevoit de natura serviciului sa mai efectuez si asemenea deplasari.
Anexez copia inregistrata a plingerii impotriva procesului verbal

13.11.2009
Cu stima,
BAGOLY Miklos Levente
trebuie sa astepti procesul verbal dar fi sigur ca MILITIA nu se grabeste sa ti-l trimita si astfel nu vei putea face contatatie Pe viitor sa iei procesul verbal
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pt defectiune la masina ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema:am fost oprit in trafic de un echipaj rutier insotit de RAR,iar in urma controlului mi s-a ... (vezi toată discuția)
Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)