avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul pt cresterea copilului

Sotia mea a nascut pe 04.10.2008,din data de 05.08.2009 a intrat in concediul medical plus cele 46 zile obligatorii,pina pe data de 05.12.2008.Din data de 05.12.2008 nu a mai beneficiat de salariu de la locul de munca ci a beneficiat de indemnizatia pt cresterea copilului.Ea beneficiaza de indemnizatie din data de 05.12.2008.Indemnizatia este cumva timp de doi ani?Sau pina face copilul doi ani?Sotia mea cind se poate intoarce la munca,cind implineste copilul doi ani(04.1
0.2010) sau cind implineste doi ani de la indemnizatie,adica in 05.12.2010?Va multumesc.Adrian Raileanu Brasov
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:29, 10 Noiembrie 2009
nu inteleg daca a nascut in octombrie 2008, de ce a intrat in CM numai in august 2009...:-/ pana atunci "unde a fost" legal vorbind...? CIC se calculeaza 2 ani de la data nasterii copilului din care se scad zilele de CM post natal(daca acestea au fost luate)
Pentru ca s-a nascut pe 04.10.2008, copilul va implini 2 ani pe 04.10.2010.
Pe 05.10. 2010 mama trebuie sa se prezinte la seviciu, indiferent de data cand a intrat in concediu medical, prenatal si apoi concediu de crestere a copilului pana la implinirea varstei de 2 ani (asa se numeste si inseamna 2 ani ai copilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 040779 040779 Buna.Sunt tatal un copil care anul viitor in luna martie va implini 2 ani.Eu am intrat in concediu din luna mai 2010. Vreau sa stiu pina cind este valabil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate,astept raspuns adelina_simina adelina_simina Buna ziua Am o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului.Am lucrat la o firma cam 3 ani , din 1 iulie am fost data in somaj iar in luna ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din ccc RaduAdi RaduAdi buna ziua.numele meu e radu adrian nicolae si sint in concediu crestere copil pina la 2 ani (care se vor implini in 14 decembrie 2014).vroiam sa va intreb daca ... (vezi toată discuția)