avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal castigat in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal castigat in instanta

am si eu o intrebare la dumneavoastra am un dosar penal si am avut un proces verbal la care am facut contestatie si am castigat procesul in instanta si trebuie sa ma duc sa iau sentinta ca mi-a ajuns acasa dar m-i sa spus trebuie legalizata.
intrebarea mea este daca am castigat procesul trebuie sa cada si dosarul penal si sa-mi recuperez si permisul.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 19:34, 12 Noiembrie 2009
trebuie sa asteptati sa treaca 15 zile, termenul de atac al sentintei si apoi s-o investiti cu formula executorie.Cu aceasta mergeti la politie si va veti obtine permisul.Automat "cade" si procesul penal.
Ati obtinut in instanta anularea unui proces verbal de contraventie prin care vi s-a retinut permisul? Despre ce dosar penal este vorba?
am avut o suspendare de care eu nu am stiut ca am primit instintarea si mi s-a facut dosar penal ca m-au prins conducand cu permisul suspendat.si am depus contestatie si am castigat procesul.iar astazi am dat telefon la judecatorie si mi s-a spus ca potia nu a facut recurs pt ca astazi s-au facut 15 zile de cand mi-a ajuns acasa instintarea.Joi o sa ma duc sa ridic actul si cu acesta unde trebuie sa ma duc la procuror s-au unde ca asta nu stiu?
Mergeti la Judecatorie si solicitati doua exemplare originale din hotararea cu mentiunea ramasa definitiva.Mergeti apoi la Politie si solicitati permisul in baza unui exemplar depus anexa la cerere.
NB: nu este nevoie de legalizare fiind original
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator
intrebarea mea este urmatoare daca dupa ce ma duc la judecatorie ridic actul precum ca este castigat si ma duc direct cu el la politie ei imi inmaneaza permisul.

Alte discuții în legătură

Dosar penal va rog ajutatima bodys24 bodys24 am dosar penal din cauza unei camere radar care m-a prins cu 106 km in localitate pe data 19 aug 2008 si ei mi-au suspendat permisul din 25 februarie pana pe ... (vezi toată discuția)
Predare permis in urma pierderii procesului bogdan.plesa bogdan.plesa buna ziua ! v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema : am contestat un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal savy savy Dupa ce am castigat contestatia impotriva unui proces verbal, care sunt pasii pentru a anula amenda si punctele (retinerea permisului)? Multumesc. (vezi toată discuția)