avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere c.i.m
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere c.i.m

va multumesc pt sugestii .conflictul e un pic mai complicat .sotul meu a avut curajul sa-si ceara drepturile banesti pe lunile iun .resp.iul .drept raspuns din partea patronului la aceasta cerere a fost sa-l dea afara fara avertisment .sotu a renuntat.saturat sa tot ;cerseasca 'salariu de fiecare data .nu am stiut ca trebuie sa -si dea demisia .totusi am avut curaju sa mergem la i.t.m.si sa facem sesizare in leg cu drepturile banesti .am primit conf. de la i.t.m. ca firma a fost obligata sa-i plateasca aceste drepturi ,dar nu a specificat si perioada cind sa se faca aceste plati .deci am ajuns de unde am plecat .pt ca am fost la i.t.m. si le-am facut "probleme :"la firma acum se razbuna pe sotul meu si invoca faptu ca "c.i.m.este neinchis ,deoarece in lipsa unei comunicari scrise din partea dum>nu am avut cum sa procedam la acest lucru "inchei citatu .desi repet sotu a trimis o notificare de dem.prin posta ,insa nu am stiut sa o facem in dublu ex emplar .e suficienta conf.de primire de la posta?merita sa merg in instanta evident cu notificarea de la i.t.m.sa ne cerem drept . banesti ? sincer noi ne-am saturat sa tot mergem sa cerem banii(cu decizia de la i.t.m. in mina ).nici banii nu ii da nici c.i.m.. nu il incheie .va multumesc mult !asta e rasplata unui patron fata de un angajat care a muncit 2 luni pt el ,,.sa-l plimbe pe drumuri pt o nenorocita de hirtie .fara de care noua firma nu cred ca il angajeaza .dupa ce ca locurile de munca se gasesc greu mai intimpinam si astfel de obstacole ..aveti sugestii ? multumiri anticipate !!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:54, 10 Noiembrie 2009
Singura solutie este actionarea in justitie a angajatorului ... la cererea de chemare in judecat atasati si raspunsul dat de catre ITM.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru si se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza isi are domiciliul reclamantul (in speta, este vorba de domiciliul sotului dvs.)
Cand sunt probleme de acest gen,notificarea scrisa se trimite prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli privind plata soferilor pe comunitate aurelian_musa aurelian_musa Buna ziua,lucrez sofer pe tir in comunitate.Firma mama este din italia si a deschis si in romania o firma cu 11 cap tractor ce trage pt el remorcile firmei ... (vezi toată discuția)
Blocare cont pensie ppp974273 ppp974273 Buna seara, Sotul meu a castigat in instanta, in urma unui proces colectiv, drepturi banesti pe care le=a incasat. Azi s-a trezit cu contul de pensie ... (vezi toată discuția)
Mai sunt sau nu mai sunt angajat benga112 benga112 Lucrez sau am lucrat ? ca sofer la o firma de taxi.In urma unor reclamatii facute de colegii mei catre Inspectia muncii Ploiesti. am aflat ca eu cat si mai ... (vezi toată discuția)