avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces schimbare custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces schimbare custodie

Buna seara,am divorțat în urma cu 7 luni in urma casatorie a rezultat cu copil de 2 si 5 luni iar acum 2 luni am deschis proces tatălui ptr a schimba programul de vizita si a exercita eu drepturile asupra copilui si noi având custodie comună,El a început să mă acuze si sa imi fac tot felul de reproșuri nefondate ,el are dreptul să ia copilu in fiecare weekend si in fiecare zi sa stea cu el 5 ore ,in urma acestor acuze am deschis acest proces dar si ptr ca am vazut la copil o serie de schimbari,dar mai ales ca eu incerc sa imi educ copilu si sa il fac sa inteleaga ce are voie si ce nu iar tatal il lasa sa faca ce vrea,iar cand copilu vine de la tata e bulversat si nu ma mai inteleg cu el .intrebarea mea este ce sansa are el sa castige procesul si sa imi ia copilu ptr ca ma amenința că imi ia copilu si ce procese mai poate deschide el tinand cont ca la procesul deschis de mine se mai aduca si o acțiune de calomnie???si eu am înregistrat când el imi aduce acele acuze am si martorii,Si ce dovezi as mai putea pune la dosar ca sa imi pot eu creste si educa copilu cum trebuie,El la creșterea copilui participă doar cu pensia alimentara si ce ii mai ia niste haine in rest nimic daca eu incerc sa ii spun ca copilu nu e bine sau alte lucruri imi spune daca nu esti in stare sa il crești da mi l mie.multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 10:16, 20 Septembrie 2018
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tipic avocatilor.Nu s-a dat niciodata custodie exclusiva pe baza neintelegerilor, ca unul il lasa la tv pana la 23 si altul pana la 22.
E o vrajeala avocateasca, sa va stoarca de bani domnii avocati.
Daca ar fi asa, ar accepta onorariu de succes, o sa vedeti ca si daca acceptati de 5 ori de 10 ori onorariu nu vor accepta.pentru simplu fapt ca nu se va castiga.Daca tatal nu e la puscarie sau drogat sau aurolac nu o sa aveti niciodata custodie exclusiva.
Eu , ca mama am vazut tata cu ordin de protectie, tata care nu achita nimic pensie, tata care nu vine la program si autoritate exclusiva tot nu s a dat...
Tatal copilului nu face nici 5% din ce am spus eu mai sus.

- offtopic și atac la persoană-
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cautati pe net doamna astfel de hotarari. Le veti gasi inclusiv pe arpcc dar si la jud sector 2 bucuresti, parca in 2015 sau 16, cat si Curtea de Apel Cluj, Secţia I-a civilă, decizia civilă nr. 108/R din 25 februarie 2015 "Instanţa nu a dat curs cererii pârâtei de a lua minorul şi peste noapte, având în vedere faptul că acesta are o atitudine de respingere totală faţă de mamă, dar şi întrucât refacerea relaţiilor personale dintre cei doi nu trebuie să aibă loc în mod brusc, ci treptat. În condiţiile în care relaţiile dintre cei doi vor deveni normale programul de vizitare va putea fi modificat ulterior.
Cu privire la minora D.M., instanţa a dispus ca exercitarea autorităţii părinteşti să se facă în mod exclusiv de către reclamant, instanţa considerând că există motive întemeiate
pentru a dispune această măsură. Astfel, raportul de evaluare psihologică a atestat faptul că minora are o atitudine de respingere a mamei sale, pe de altă parte, raportula relevat faptul că, pe timpul cât minora a stat la pârâtă aceasta era tristă, nu se juca, simţ
indu-se vinovată de faptul că nu stă cu tatăl ei, aceste stări emoţionale punându-şi amprenta asupra minorei. "
sau:
"Așadar, contrar susținerilor apelantului, între părți nu a existat și nu există colaborare în problemele care îl privesc pe minor, tatăl nu s-a implicat în mod activ în viața personală a acestuia, lăsând majoritatea problemelor care îl privesc în seama actualei sale soții, care a gestionat situația de o astfel de manieră care a permis stabilirea concluziilor menționate mai sus la evaluarea psihologică și a minorului. La aceste aspecte, se adaugă, desigur, și distanța față de locul unde s-a stabilit locuința actuală a copilului. Toate acestea constituie motive temeinice, în interesul minorului, pentru ca instanța să dispună ca autoritatea părintească să nu fie exercitată în comun de ambii părinți. (Tribunalul Constanța, Decizia civilă nr. 411/2016, portal.just.ro)
Dupa cum vedeti se poate, chiar si fara "alcoolic sau drogat"
Cautati si in portal si pe rolli.ro. [ link extern ] /

-comentariu offtopic-
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin, desi sunt in asentimentul doamnei sobolandetomberoane.....singura rugaminte este ca dupa ce initiati actiunea, daca o initiati, sa reveniti cu un raspuns aici pe forum.
Nu are sens sa ne batem noi in pareri avand in vedere ca fiecare caz e diferit si fiecare judecator e diferit iar deznodamantul sigur......sa zicem ca am fi foarte bogati daca l-am cunoaste cu siguranta inainte de a se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. relația ... Andreea.Ana Andreea.Ana Bună ziua, Eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. Relația noastră este foarte precara, el având mari probleme cu alcoolul. De copil se ocupa ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)