avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate

Bună ziua! În cadrul asociației de proprietari [nu indicati nume sau denumiri pentru identificare] administratorul care nu are dreptul să ocupe această funcție deoarece nu are studii medii, și-a trimis fata la primărie să obțină atestat de administrator și ia făcut carte de muncă în cadrul acestei asociații. Ea locuiește și muncește de patru ani in Spania. El o înlocuiește. Întrebat fiind de ce face acest lucru, a motivat că o parte dintre locatari au dat semnături că sunt de acord, iar fata lui, ia lăsat"PROCURĂ" să o reprezinte și să semneze acte in locul ei. Se poate
așa ceva! Este legal? ITM-eul nu poate controla?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:33, 19 Septembrie 2018
Este ilegal, in primul rand atributiile unui angajat cu contract individual de munca care isi desfasoara activitatea in baza unui atestat profesional nu pot fi delegate prin procura unei persoane care nu detine acelasi tip de atestat profesional, cu atat mai putin unei persoane care nu este angajatul asociatiei de proprietari.
Chiar daca proprietarii au dat semnaturi ca sunt de acord acestea nu au nicio valoare intrucat nu exista temei legal pentru delegarea atributiilor in modul in care s-a procedat.
"Procura" nu poate fi decat scrisa de mana.
Toate documentele intocmite si semnate de persoana "imputernicita" sunt nule de drept.
Exercitarea fara drept a profesii sau activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit codului penal cu inchisoare.

Art. 348
Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi
Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

In plus, a primit si bani,
Puteti sesiza atat politia/parchetul (plangere penala) cat si celelalte autoritati, ITM si primaria prin compart de relatii cu asociatiile de proprietari.

Presedintele asociatiei si membrii CEx ce fac, dorm in papushoi? Sau sunt inexistenti?
Sunt raspunzatori in fata proprietarilor pentru modul in care isi indeplinesc atributiile.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de bloc fara reînnoire atestat de 12 ani. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Va rog, am mare nevoie să știu ce pățește un administrator care de 12 ani nu și-a reînnoit atestatul de adm. dar a exercitat activitatea de adm cu CIM ... (vezi toată discuția)
Angajare stivuitor secareanuioan secareanuioan pot conduce un stivuitor daca am carnet cat b si diploma de mecanic utilaje cale terasamente (vezi toată discuția)
Presedinte care nu este proprietar, administrator fara atestat dorotheea dorotheea Recent, in urma unui control de la Primarie, s-a aflat ca președintele asociatiei, care a functionat, ca salariat cca. 4 ani, nu este proprietar, ceea ce nu ... (vezi toată discuția)