avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cumul indemnizatie crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cumul indemnizatie crestere a copilului

buna ziua!
rog urmatorul ajutor:
sotia e insarcinata, are carte de munca,dar lucreaza si ca agent cu venituri lunare in functie de comision( ca persoana fizica).
-intrebare:cum se poate considera ca venit suplimentar si aceste sume lunare incasate independent pentru a primi indemnizatie de crestere a copilului.( cumulat cu cel din cartea de munca)?
va rog sa-mi da-ti si trimiterea la articolele din lege.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:25, 10 Noiembrie 2009
Buna seara. Veniturile luate in considerare pentru calculul indemnizatiei crestere copil sunt definite in Normele metodologice de aplicare ale OUG 148/2005:
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 1 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă sunt cele definite de Codul fiscal la art. 55 alin. (1) şi (2), la art. 46 alin. (1)-(4) şi la art. 71.
Codul Fiscal il gasiti aici:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate doar cu carte de munca? ely2006 ely2006 Buna ziua, Lucrez in jurnalistica si mai sunt perioade in care am doar contract de drepturi de autor sau mai nou de prestari servicii. In ultimele 10 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil aaannn aaannn As vrea sa stiu daca veniturile din chirii sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei de creste copil...daca am un apartament inchiriat nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere a copilului LauraEliza LauraEliza Buna ziua, Sper sa puteti raspude la intrebarea mea, sau sa ma indrumati pe cine sa intreb. Sunt angajata cu carte de munca, PFA si in acelasi timp si ... (vezi toată discuția)