avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depășire plafon TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depășire plafon TVA

Bună ziua!
O societate micro,neplatitoate de TVA si fara alte rulaje, vinde in septembrie un teren achiziționat în 2006 de la persoana fizica si incaseaza suma de 315000 lei depășind astfel plafonul de 300.000 lei .Venitul din aceasta vanzare de teren intra in calculul cifrei de afaceri pentru trecerea la plătitor de TVA prin depășirea plafonului?
Cel mai recent răspuns: ioana_madalina , utilizator 08:39, 20 Septembrie 2018
Trebuie sa ne dati mai multe amanunte referitor la faptul daca terenul este construibil sau nu.

In Codul fiscal avem:

ART. 292 - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități

[...}

(2) Următoarele operațiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:

[..}

f) livrarea de construcții/părți de construcții și a terenurilor pe care sunt construite, precum și a oricăror altor terenuri. Prin excepție, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcții noi, de părți de construcții noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol se definesc următoarele:

1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcții, conform legislației în vigoare;

2. construcție înseamnă orice structură fixată în sau pe pământ;

3. livrarea unei construcții noi sau a unei părți din aceasta înseamnă livrarea efectuată cel târziu până la data de 31 decembrie a anului următor anului primei ocupări ori utilizări a construcției sau a unei părți a acesteia, după caz, în urma transformării;

Terenul este încadrat la categorie de folosinta ca "faneață" conform extrasului de informare de la Oficiul de Cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva pentru vanzari online? jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, Societatea noastra are ca obiect de activitate comertul, cu amanuntul, si vinde produse prin case de comenzi/internet. Am fost informati de catre ... (vezi toată discuția)
Trecerea pragului de tva - se acordă plătitor de tva automat? actoh actoh Dețin un SRL și nu sunt plătitor de TVA. Sunt foarte aproape de pragul de TVA. Devin automat plătitor de TVA? Am înțeles că ar urma să fiu invitat la ... (vezi toată discuția)
Platesc tva la vanzarea unui teren extravilan? eunuamid2 eunuamid2 terenul este cumparat in 2001 categoria de folosinta este extarvilan arabil din 2008 pana acum am dezmembrat in cate 4 parcele anual am vandut 12 parcele ... (vezi toată discuția)