avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Buna ziua,

Apelez la dumneavoastra pentru ca am si eu o problema cu anumiti vecini.

Pe scara noastra s-a format o gasca de 2-3 familii, care toata ziua stau in fata blocului, deranjeaza si se iau de ceilalti locatari din bloc. Membrul uneia din familii este presedintele asociatiei de locatari.

Ultima patanie sa zic s-a intamplat aseara, cand am dus la gunoi 2 cutii de pizza. Pentru ca ghenele erau pline, am lasat cutiile rezemate de una din ghene, in spatiul special amenajat pentru gunoi.

Dupa ce am facut asta, nu am mai putut intra in bloc deoarece membrii familiilor mai sus mentionate au inceput scandalul. Am fost injurat, insultat, etc. pentru ca am lasat acele cutii rezemate acolo.

Intrebarile mele ar fi:
1. Legal vorbind, pot fi dat in judecata de Asociatia de Proprietari pentru ca am lasat cutiile respective acolo? Pot face poza ca dovada, ca sa ateste faptul ca acele ghene sunt/erau pline (locuiesc in Popesti-Leordeni, sunt probleme cu ridicarea gunoiului).
2. Cum pot actiona in instanta faptul ca am fost agresat verbal, si nu am fost lasat sa intru in scara blocului, pentru a urca spre apartamentul meu? De ce dovezi am nevoie? Daca data viitoare filmez intreaga cearta, proba video imi va fi acceptata in instanta?

Va multumesc,
Liviu Popa
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
liviupopa1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviupopa1985 , utilizator 08:42, 21 Septembrie 2018
1. Legal vorbind, in niciun caz nu puteti fi dat in judecata de AP.
2. Pana la instanta depuneti o sesizare la politie pentru restrictionarea accesului la locuinta. Se va ocupa politia de cercetarea cazului.
Presedintele este proprietar sau membru al familiei proprietarului?
Numai proprietarii au dreptul sa fie alesi in functia de presedinte, nu si membrii familiei proprietarului.
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. Presedintele este proprietar, a fost ales aici inainte sa ma mut, inteleg de la vecinii mai vechi ca a ramas in functie datorita intimidarii pe care o exercita asupra acestora.

Voi depune o reclamatie la politie si voi astepta solutionarea acesteia.

Inca o data multumesc mult pentru informatii.

O zi usoara va doresc,
Liviu Popa
Solutionarea in instanta implica termen lung de solutionare
Daca sunteti agresat verbal sau fizic si nu puteti solutiona amiabil ,aveti dreptul sa sesizati politia teritoriala
Multumesc frumos pentru mesaj, si celor care gazduiesc acest site. Vreau sa va spun ca sunteti o comunitate minunata - desi nu postez des, urmaresc cu interes acest forum. In Romania foarte multe persoane nu se intereseaza/nu au habar de drepturile si responsabilitatile lor. Probabil de aceea ne lasam calcati in picioare atat de usor cand vine vorba de acest gen de situatii. Inca o data va multumec tuturor pentru mesaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pe baza regulamentului de ordine interioara Costica33 Costica33 Dupa cum cunoasteti povestea mea, am un grup ostil in bloc care ilegal au preluat asociatia de proprietari. Nu vreau sa mai vorbesc despre asta, mi-a fost sila ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda data pe nedrept timofteandreius timofteandreius Buna seara. In seara zilei de 06.09.2015 ma aflam cu mai multi vecini(familii cu minori) in Popesti Leordeni,Ilfov,intr-un complex de blocuri la un gratar,la ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc adriancozma25 adriancozma25 Buna ziua, acum cateva zile administratoarea blocului a facut un scandal monstru pentru ca am lasat acum cateva zile punga de gunoi in fata usii peste noapte. ... (vezi toată discuția)