Suntem intimidați mereu de vecinii de dedesubt, dar reclamațiile pe care le-am făcut nu au avut niciun efect. Dacă depun plângere prin avocat am șanse mai mari să fiu luat în seamă?
Buna ziua, vecinul de sub apartamentul meu, avand conflicte mai vechi legate de tulburarea linistii publice caruia i-am si facut sesizari doar telefonice politiei in trecut, m-a oprit zilele trecute in scara blocului sa imi ceara socoteala ca aude galagie dinspre apartamentul meu de sus, eu am peste 20 ani si in jur de 50 de kg el este mai inalt batran si are aproape dublul kilogramelor mele, astfel provocandu-mi o temere si frica de a mai iesi din casa! Exista camerele video in scara blocului care au surprins momentul cand eu incercam sa ies din scara (aveam mana secunde bune pe manerul usii de la intrare) in timp ce el se agita si gesticula in fata mea la un momen dat ridicand si mana asupra mea.
In trecut (acum cateva luni in primavara) sotia acestui individ a venit la usa apartamentului meu ,mama i-a deschis si i-a spus ca nu are ce cauta la usa ei si cand a dat sa inchida, sotia individului a pus piciorul in usa si a ridicat mana asupra mamei mele spunand "daca iti dau una..." in acel moment mama a inceput sa tipe pe scara strigandu-i "iesi, iesi" insa n-am chemat politia deoarece era in stare de soc si la etaj nu sunt camere iar vecinii nu se baga ca martori...
De asemenea cum aude galagie de multe ori iese pe geam si imi injura familia in toate felurile...acesti indivizi sunt batrani si mai de la "tara" din "topor" cum se zice...
Are dreptul sa ma opreasca pe strada si in scara sa imi ceara socoteala de fiecare data cand nu ii convine ceva si sa-mi provoace de fiecare data temeri si sa ma intimideze? Mentionez ca si pe mama a oprit-o in urma cu doua saptamani pe strada tot la intrare in bloc.
Eu ce drepturi am in acest caz?
La ce avocat pot merge sa ma reprezinte in acest caz deoarece n-am incredere sa merg pe cont propriu la politie datorita experientelor anterioare, unde in unele cazuri nu am fost pe deplin multumit de modul in care s-au slutionat plangerile, de accea fiind reprezentat de un avocat ,beneficiez si de credibilitate si respect!
Situatia mea: Eu nu sunt angajat iar mama este pensionara, tinand cont de aceste aspecte fiind o victima in acest caz, pot gasi sprijin juridic accesibil conform situatiei mele?
Puteti apela la un avocat, de preferinta sa fie un avocat care se ocupa de cauze penale.
Dupa ce ii descrieti situatia de fapt, o sa fie in masura sa aprecieze daca este cazul sa depuneti plangere penala si sub aspectul carei infractiuni.
GermanAlex
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Filmati orice aparitie si ori atac. Dotati-va cu un electrosoc si spray cu piper. E doar 50 lei si 10 lei. Electrosocul poate dobora pe oricine daca e pus bine iar sprayul isi face datoria. Un fas in alta directie sau o apasare pe buton (la electrosoc) si pricepe omul.