avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general relatie de vanzare-cumparare intre persoana fizica si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

relatie de vanzare-cumparare intre persoana fizica si persoana juridica

Buna ziua,
doresc sa stiu mai multe despre legalitatea unei relatii comerciale de tipul:
A-persoana fizica vinde lui B-persoana juridica un bun mobil
In ce masura este posibila o astfel de tranzactie, ce documente insotesc o astfel de tranzactie (contract, factura, chitanta) si mai ales, cum arata o factura si chitanta emisa de catre o persoana fizica catre o persoana juridica.

Mentionez ca persoana fizica la care m-am referit NU are statut juridic, nefiind inregistrata la autoritatile fiscale ca realizand venituri din desfasurarea profesiei. Este un simplu cetatean care doreste sa vand un anumit bun, proprietate a sa.

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 11:47, 10 Noiembrie 2009
se face un contract de vanzare cumparare intre pf si pj, care se inregistreaza in conta ca o factura.
Atentie , insa sa efectuati tranzactia la pretul real al pietei (nu suprapret) pt a fi deductibila cheltuiala, iar bunul achizitionat sa fie necesar desfasurarii activitatii
Pur si simplu se incheie un contract de vanzare cumparare (nu este necesara forma autentica) iar persoana fizica scrie o chitanta de mana prin care confirma faptul ca a primit suma X reprezentand contravaloarea bunului vandut in baza contractului incheiat!
B-)
plata se va putea face prin op in contul vanzatorului (pf)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Cum se cumpara un utilaj de la o persoana fizica de catre o persoana juridica cristy2011 cristy2011 Ce acte se intocmesc pentru achizitionarea unui utilaj de la o persoana fizica,eu fiind persoana juridica si cum se inregistreaza in contabilitate?Se face ... (vezi toată discuția)
Incasare avans ... chitanta, factura, bon fiscal? 1cbastian 1cbastian Buna ziua, sunt [b]PFA [/b](norma de venit, [b]neplatitor TVA[/b]) - servicii informatice ... dezvoltare pagini web - si am urmatoarele nelamuriri ceea ce ... (vezi toată discuția)