avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada circulație
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada circulație

Buna ziua .Am dovada de circulație cu drept de prelungire pentru un accident rutier si miau făcut dosar penal.Întrebarea mea este .Dacă nu am mers la prelungire cum pot beneficia de faptul că nu am condus si nu am prelungito chiar dacă am acest drept ..Ce trebui să fac casa beneficiez de acest lucru sau ce trebui să depun pentru a beneficia de de faptul că nu am prelungito .Este ceva legal de care sa ma leg sa mise scadă la sfarsit perioada aceasta .Am inteles ca dosarul o sa se închidă cu NUP.sau cam asa ceva .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:29, 22 Septembrie 2018
Nu exista niciun text de lege in baza caruia sa puteti beneficia de acea perioada in care nu ati uzat de dreptul de a solicita prelungirea dovezii de circulatie.
NUP nu mai exista in legislatia penala.
Clasarea şi renunţarea la urmărirea penală
Art. 314 cpp
Soluţiile de neurmărire şi netrimitere în judecată

(1) După examinarea sesizării, când constată că au fost strânse probele necesare potrivit dispoziţiilor art. 285, procurorul, la propunerea organului de urmărire penală sau din oficiu, soluţionează cauza prin ordonanţă, dispunând:

a) clasarea, când nu exercită acţiunea penală ori, după caz, stinge acţiunea penală exercitată, întrucât există unul dintre cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1);

b) renunţarea la urmărirea penală, când nu există interes public în urmărirea penală a inculpatului.
................................................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul penal incepe odata cu punerea in miscare a actiunii penale? eusaisapte eusaisapte Eu consider ca da, datorita art. 32 din CPP care nu face amintire de suspect, adica o persoana din dosarul penal banuita de savarsirea unei infractiuni, care ... (vezi toată discuția)
Accident auto, dosar penal cu clasare gabriel98 gabriel98 salutare, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni nu foarte rau, am dus persoana la spital si din fericire a scapat cu doar cateva vanatai, tin sa mentionez ... (vezi toată discuția)
Ce calitate am in dosarul penal daca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala? eusaisapte eusaisapte Am primit ordonanta de renuntare la urmarirea penala care este intemeiata in drept pe art. 318 (1)(2) raportat la art. 314 b) din CPP Ce calitate am acum in ... (vezi toată discuția)