avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ-PROBLEME CU STAGIUL DE COTIZARE!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ-PROBLEME CU STAGIUL DE COTIZARE!!!

Buna ziua,am si eu o problema:am fost trimisa in somaj,cand m-am dus sa-mi ridic adeverintele cu stagiul de cotizare de la joburile anterioare,am aflat ca la unul dintre ele nu-mi platisera contributiile la stat.Ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa procedez.In acest caz se mai poate lua somajul....se poate plati retroactiz...sau pierd acest drept?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 13:27, 10 Noiembrie 2009
binenteles ca se poate.

1. faceti cerere la locul de munca si solicitati sa va explice motivul pt care v-au fost retinute din salar contributiile si nu au fost platite ... si sa le comunicati ca trebuie sa efectueze plata cat mai curand. va da raspuns in 30 zile

2. la fel si la itm

in functie de raspunsurile primite puteti alege calea instantei (va este de folos raspunsul itm in tribunal, de aceea este importanta eventuala conciliere amiabila):)

sau

puteti sa ii actionati in instanta direct :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei pentru somaj georgiana88 georgiana88 Buna ziua...as dori sa ma lamuriti intr-o situatie:am muncit la o firma cu carte de munca din data de 11.09.2008 pana in 12.10.2009 cand mi-au bagat somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Urgent pentru a beneficia de somaj dima anca dima anca Cum se poate realiza urmatoarea situatie: vreau sa intru in somaj dar din anul 2008 luna 10 si pana in anul 2009 luna 3 , am fost angajata pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? sterea sterea Buna ziua! Am si eu o intrebare si daca ma poate cineva ajuta....?In anul 2008 decembrei mi-am dat demisia de la penultimul loc de munca, apoi pana in mai nu ... (vezi toată discuția)