avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită MOTIVE CONTESTATIE LA EXECUTARE
Discuție deschisă în Executare silită

MOTIVE CONTESTATIE LA EXECUTARE

In data de 09.09.2009 a fost emisa decizia de impunere pentru impozitele datorate pe cladiri si terenuri de catre o societate. Decizia cuprindea inclusiv majorarile de intarziere. Societatea a platit integral impozitele datorate, dar nu a achitat si majorarile de intarziere. In data de 05.10.2009 a fost emisa instiintarea de plata (act premergator al executarii silite) prin care sumele datorate ca majorari de intarziere au fos trecute in contul curent. Nu am achitat aceste sume si in data de 03.11.2009 a venit si somatia de plata prin care majorarile de intarziere au fost trecute debit. Putem face contestatie la executare pe motiv ca sumele percepute nu au fost corect individualizate debit in loc de majorari de intarziere?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 12:47, 10 Noiembrie 2009
Potrivit dispoziţiilor art.399 C.proc.civ.contestaţia la executare este mijlocul procesual prin care părţile intetresate sau vătămate prin modul de realizare a executării silite, cu neobservarea sau ignorarea condiţiilor şi formalităţilor stabilite de procedura execuţională se pot plânge instanţei competente în vederea desfiinţării sau anulării formelor sau actelor de executare nelegale.
Deasemenea puteti depune contestaţie la titlu prin care sa solicitati clarificarea, interpretarea sau explicarea dispozitivului hotărârii în vederea executării întocmai a acestuia.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ContSters84518, utilizator
cred ca ar trebui sa va raportati la prevederile codului de procedura fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintare poprire fisc ContSters22096 ContSters22096 va rog ajutati-ma cu cateva lamuriri: serv finantelor publice X trimite adresa de infiintare a popririi catre societatea Y solicitand infiintarea popririi ... (vezi toată discuția)
Executare silita popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc? O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita angella angella am nevoie de un model cerere de suspendare a executarii silite pentru ca a intervenit o intelegere cu privire la achitarea datoriei esalonat.suspendam ... (vezi toată discuția)