avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce limba trebuie redactat un contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce limba trebuie redactat un contract?

Buna ziua!In calitate de agent imobiliar exista posibilitatea sa am un client strain in domeniul dezvoltarii imobiliare.Respectivul a cumparat o firma de constructii din Romania,dar problema este ca el nu vorbeste romaneste.Are de gand sa construiasca aici diverse imobile.Eu trebuie sa il reprezint in vederea unor achizitii.Contractul de reprezentare poate fi facut in engleza?Are valoare juridica pe teritoriul tarii noastre?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:51, 24 Septembrie 2018
Pentru a avea valoare juridica pe teritoriul tarii noastre urmeaza a fi tradus si legalizat.
Contractul se va intocmi in limba romana, va fi tradus de un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, iar traducerea se va legaliza la un notar public.
Buna ziua,
Cred ca idealul este sa formulati contractul in ambele limbi (romana si engleza) astfel incat ambele parti sa inteleaga cuprinsul.
Contractul incheiat in orice limba este valabil pe teritoriul Romaniei daca este legal incheiat.
Este uzuala varianta cu contractul redactat in ambele limbi pt a da posibilitatea partilor sa inteleaga cuprinsul acestuia ,Din punctul meu de vedere nu este necesara traducerea legalizata si autentificarea notariala decat daca doriti sa dati o aparenta suplimentara de legalitate pt ,,linistea'' partilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv societate comerciala mencike mencike Buna seara, Am o intrebare legata de infiintarea unei societati comerciale cu asociat unic, daca acest asociat e cetatean strain din UE. Daca el nu se afla ... (vezi toată discuția)
Limba care guverneaza contractul nico_mirea nico_mirea In luna iunie 2009 firma semneaza un contract acord pentru prestari servicii de transport la o autostrada din Ungaria. Dilema mea este urmatoarea: partile ... (vezi toată discuția)
Pot sa ies din tara cu procura doar in limba romana? georgiana neagu georgiana neagu urmeaza sa plec cu fiul meu in Marea Britanie cu avionul. Am procura dar este in romana. Trebuie tradusa si in engleza? Mentionez ca biletul e dus-intors. ... (vezi toată discuția)