avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de funcții
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de funcții

Bună ziua,

Sunt in situatia bizară de a nu înțelege interpretarea art 135 alin 1 din Legea nr 53/2003 care prevede că salariații au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
Vă rog să-mi comunicați exact câte ore pot lucra pe săptămână cu două CIM-uri (unul la stat și unul la particular). Pot lucra maxim câte 48 de ore la un loc de muncă și 48 ore la celălalt? Ori trebuie să adun orele lucrate în cele două locuri și trebuie să împart cu 5/6/7 zile (câte zile exact) iar numărul total de ore lucrate nu poate depăși 12 ore/zi ori numărul orelor lucrate la un singur angajator nu poate depăși 12 ore pe zi?

Am colegi profesori la București care au norma întragă (40 ore) la universitate și norma întreagă (40 ore) la preuniverstate și activează de ani de zile.
Unui coleg profesor de la Cluj ieri i-a fost cererea acceptată de ISJ să activeze cu 2/3 din norma la preuniversitate pe lângă norma întreagă la Universitate iar mie în județ mi-a fost cererea respinsă.

Juristul de la ISJ nu mi-a dat voie să am mai mult de jumătate de normă la catedră (20 ore) deoarece mai am un contract de muncă la privat cu 40 ore. Mi-a spus că cele 60 ore se împart la 5 și așa ies 12 ore de lucru + 12 ore de odihnă.
Juristul de la ITM mi-a spus că legea e interpretabilă iar cele 12 ore de odihnă se referă la un singur CIM și că pot lucra liniștit cu 40 ore în ambele locuri. Juristul de la ITM nu mi-a putut da niciun răspuns oficial doarece a zis că depinde de juristul ISJ-ului cum interpretează legea.

Vă rog să mă lămuriți cu privire la acest aspect.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: FinlandDream , utilizator 18:34, 24 Septembrie 2018
Rog nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect.

Regulament Forum
3.3. Nu deschide acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok. Scuze nu se va mai repeta. Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maximă legală de muncă FinlandDream FinlandDream Bună ziua. Sunt profesor titular cu norma întreagă într-un liceu . Din primăvara anului viitor voi participa la un concurs pentru postul de asistent ... (vezi toată discuția)
Cum va fi pontat ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Un coleg, care are deja un contract de munca cu norma intreaga de 8 ore la institutia noastra, a castigat la institutia noastra si concurs ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)