avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare fara lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare fara lichidator

Dupa ce am depus la Registrul Comertului actele pentru pri a etapa de lichidare fara lichidator, ce urmeaza? Trebuie mers la Finante? Si cu ce acte? Sunt ceva termene in care trebuie mers?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:47, 13 Noiembrie 2009
De la administratia financiara ai nevoie de un certificat fiscal, mai e nevoie de situatia financiara si o copie dp M.O. in care a fost publicata decizia de dizolvare/lichidare.
Ok, dar ma intereseaza daca intre prima etapa si cea de-a dpua etapa de la Registrul Comertului, mai trebuie sa depun ceva la Administratia Finantelor.Sa anunt ca am hotarat dizolvarea...sau ceva...nu stiu daca comunica Registrul chestia asta...
mirustefi a scris:
Ok, dar ma intereseaza daca intre prima etapa si cea de-a dpua etapa de la Registrul Comertului, mai trebuie sa depun ceva la Administratia Finantelor.
Sa anunt ca am hotarat dizolvarea...sau ceva...nu stiu daca comunica Registrul chestia asta...

Buna ziua,
Documentele necesare pentru înregistrarea desfiintarii voluntare a societatii, fără lichidator, sunt:
Etapa I – dizolvarea si lichidarea voluntara
1.Cerere de inregistrare a mentiunii;
2.Hotararea AGA sau decizia Asociatului unic;
3.Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul;
4.Dovada achitarii taxelor.
Etapa II – de radiere voluntara
1.Cerere de radiere;
2.Certificatul de inregistrare si anexele lui;
3.Situatia financiara (bilantul) de lichidare;
4.Hotararea de repartizare intre asociati a patrimoniului ramas dupa lichidare;
5.Certificat de la Administratia Financiara, din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la fondurile speciale (contributiile sociale, somaj, ITM, etc.)
6.Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul;
7.Dovada achitarii taxelor.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen Marcov
P.S.
Pentru detalii, vezi si:
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
Pana la radiere trebuie sa depuneti declaratiile curente 100 ,300 etc pentru ca altfel nu ve-ti obtine Certificatul de atestare fiscala!
legalmgm a scris:

mirustefi a scris:
Ok, dar ma intereseaza daca intre prima etapa si cea de-a dpua etapa de la Registrul Comertului, mai trebuie sa depun ceva la Administratia Finantelor.
Sa anunt ca am hotarat dizolvarea...sau ceva...nu stiu daca comunica Registrul chestia asta...

Buna ziua,
Documentele necesare pentru înregistrarea desfiintarii voluntare a societatii, fără lichidator, sunt:
Etapa I – dizolvarea si lichidarea voluntara
1.Cerere de inregistrare a mentiunii;
2.Hotararea AGA sau decizia Asociatului unic;
3.Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul;
4.Dovada achitarii taxelor.
Etapa II – de radiere voluntara
1.Cerere de radiere;
2.Certificatul de inregistrare si anexele lui;
3.Situatia financiara (bilantul) de lichidare;
4.Hotararea de repartizare intre asociati a patrimoniului ramas dupa lichidare;
5.Certificat de la Administratia Financiara, din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la fondurile speciale (contributiile sociale, somaj, ITM, etc.)
6.Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul;
7.Dovada achitarii taxelor.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen Marcov
P.S.
Pentru detalii, vezi si:
[ link extern ]

Seara buna
Am o mare problema -vreau sa-mi inchid 2 firme care nu au activitate. Avocatul nostru ne-a dat un raspuns tare dureros si anume: chiar daca aduceti toate actele enumerate, vi se stabileste cel mai devreme in IULIE 2010 termenul de judecare, deoarece ONRC nu mai lucreaza decat 50 de dosare pe zi. Pe scurt-cum inchid aceste 2 firme in cat mai scurt timp. Nu avem datorii dar nici nu vreau sa mai platesc forfetarul inca 8 luni. Exista solutie?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Urgent model hotarare dizolvare si lichidare simultana srl asociat unic elina24 elina24 buna seara, am si eu o problema, am un SRL asociat unic si doresc sa il dizolv si lichidez simultan conform art. 235, dar am inteles ca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate radia voluntar o firma? alina240 alina240 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare. Detin o firma(SRL) si as dori sa o radiez. Va rog daca se poate sa imi spuneti care ar fi procedura si ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)