avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum sa procedez cu un televizor aflat in garantie?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum sa procedez cu un televizor aflat in garantie?

Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un televizor care in garantie i s-a spart display-ul la montarea pe perete prin tinerea cu mana de ecranul acestuia. Mentionez ca televizorul a functionat 1,5 luni pe suport(picioruse). Nu scrie in instructiunile de folosire si nu mi s-a precizat la cumparare ca nu am voie sa ating display-ul. Raportul de service spune: Televizor folosit. Display spart. Am sesizat la protectia consumatorului si directorul magazinului , invocand calitatea televizorului si lipsa informatiilor ( inscrise sau spuse) si nu am primit nici un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ctarnoveanu , utilizator 11:19, 1 Octombrie 2018
Buna dimineata,
Din ce cunosc producatorul intocmeste instructiunile de folosire ale unui echipament ce il comercializeaza si vanzatorul doar traduce aceste instructiunii in limba tarii unde il comercializeaza ( asta daca nu o face producatorul...)
Nu stiu ce raspuns va vor da domnii dar cred ca va vor pune sa cereti explicatii producatorului legat de aceste omosiunii sin instructiunii ( atat producatorului televizorului cat si a echipamentului de montare pe perete...)
Multumesc!
Salut, legat de problema ta pot spune ca nu vei avea sanse de castig. E simplu. Nu trebuie sa-ti spuna nimeni ca nu ai voie sa apesi pe display. La fel cum nu trebuie sa te invete cineva ca n-ai voie sa arunci un bec pe jos ca se sparge, ca nu ai voie sa izbesti farfuria de gresie ca se face tandari etc. Totusi, in certificatul de garantie si in manualul de instructiuni iti scrie destul de clar faptul ca orice soc mecanic duce la pierderea garantiei. Ori, in momentul in care tu ai apasat pe acel display pentru a prinde mai bine televizorul s-a creat un soc mecanic. Pe acelasi principiu pe care l-ai mentionat tu, putem spune ca nu iti scrie nicaieri faptul ca pentru montarea tv-ului pe perete trebuie sa apesi pe ecran pentru fixarea lui. Nu? La marca LG, in manualul de instructiuni ai urmatorul paragraf: "Nu apăsaţi cu putere pe panou cu mâna sau cu un obiect ascuţit, cum ar fi unghia, un creion sau un pix, şi nu îl zgâriaţi." Si putin mai incolo pe acesta: " • Evitaţi în orice moment să atingeţi ecranul, deoarece acest lucru poate avea drept rezultat deteriorarea ecranului." Aceleasi informatii le gasesti in toate manualele televizoarelor, indiferent de brand. Deci, pica din start ideea ca "nu stiai, nu ti s-a spus". Una din obligatiile tale ca si client este aceea de a citi si ATENTIE! A INTELEGE informatiile din manualul de instructiuni. Stiu ca e mai simplu sa pui in functiune un tv fara sa te uiti peste 300 de pagini de informatii banale, dar este o obligatie. Deci, in concluzie, singurul lucru pe care il poti face este sa accepti reparatia contracost a televizorului si sa-ti asumi greseala comisa. S-ar putea sa ai surpriza ca service-ul autorizat sa iti poata pune inapoi in garantie televizorul dupa inlocuirea displayului. Zi buna!
Multumesc! Eu zic ca nu scrie, cele spuse de dumneavoastra in manualul televizorului JVC fabricat de VESTEL Turcia si distribuit de VESTEL Romania.
Daca tu consideri ca nu scrie, adreseaza-te ANPC. Insa, sunt 100% convins ca sunt specificate lucrurile astea. Si daca nu chiar atat de clar ca in manualul pe care l-am citat eu, cu siguranta gasesti in manual partea cu socurile mecanice (si in certificatul de garantie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tv oled lg c8 - ecran spart Roxana OLED Roxana OLED Buna, am achiziționat un TV oled C8 destul de scump, in prima zi am testat tv-ul pe pardoseala pentru a vedea dacă are probleme, in a doua seara am pregătit ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie Bogdan8888 Bogdan8888 Am cumparat un tv lg martea iar joia doar l`am mutat in alta camere si cand l`am aprins am constatat ca dispay`ul era spart. Nu mi`a cazut, nu l`am lovit, ... (vezi toată discuția)
Bună seara , oameni buni ! mă numesc popa florentina, am achiziționat ... Florentina Popa Florentina Popa Bună seara , oameni buni ! Mă numesc Popa Florentina, am achiziționat un TV LED NEI, de la firma EVOMAG. La primirea coletului s-a verificat integritatea ... (vezi toată discuția)