avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... TV oled Lg C8 - ecran spart
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

TV oled Lg C8 - ecran spart

Buna, am achiziționat un TV oled C8 destul de scump, in prima zi am testat tv-ul pe pardoseala pentru a vedea dacă are probleme, in a doua seara am pregătit totul pentru montarea lui in dispozitivul de pe perete. Fără nici un fel de șoc mecanic, fără sa îl scăpăm, bruscam sau sa avem altceva in mâna in momentul in care l-am repornit avea o fisura in partea dreapta de jos a ecranului. La montarea lui am fost 2 persoane manavarandu-l cu deosebita atenție. Nici măcar nu avea amprente pe folie in zona respectiva. Singura modificare a fost sprijinirea greutății lui in dispozitiv-ul de pe perete. Am fost trimiși către un service care inițial susțineau ca e vina noastră. Acum așteptam răspuns oficial LG. Am tot citit și se pare ca nu am avea șanse de câștig. Desi e un produs fragil nu e normal sa se întâmple asta, Am avea șanse dacă am da LG-ul in judecată?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Roxana OLED, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:41, 15 Iulie 2019
Conform legii, vanzatorul este responsabil fata de client, nu producatorul. Deci va trebui sa va judecati cu el. Cred ca sansele dvs sunt destul de reduse (produsul era in posesia dvs, nu ati folosit un specialist, etc. ) . Si aveti dreptate, echipamentele incep sa fie din ce in ce mai sensibile.
Iata, e un lucru de neinteles, si imi cer scuze ca il scriu aici: pentru un echipament care costa, sa zicem 2000 eur, facem economie la 200-300 lei si il montam noi in loc sa aducem un tehnician?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator
Nu e de 200-300, am întrebat dacă putem sa îl montam noi, iar raspunsul a fost da.
e vorba de transferul de responsabilitate, dincolo de pricepere. tehnicianul ar fi raspuns de defectiune sau ar fi prevenit-o, e greu sa spunem acum. in oricare din cazuri, insa cheltuiala nu ar fi fost din buzunarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu un televizor aflat in garantie? marichescu marichescu Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un televizor care in garantie i s-a spart display-ul la montarea pe perete prin tinerea cu mana de ecranul acestuia. ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie Bogdan8888 Bogdan8888 Am cumparat un tv lg martea iar joia doar l`am mutat in alta camere si cand l`am aprins am constatat ca dispay`ul era spart. Nu mi`a cazut, nu l`am lovit, ... (vezi toată discuția)
Au voie firmele sa minta in scris? tmpqiu tmpqiu Buna ziua, Am o problema incurcata si as dori sa stiu daca are rost sa vb cu un avocat. Se suprapun din pct meu de vedere mai multe abuzuri: 1. EMAG minte ... (vezi toată discuția)