avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer personal contractual

Buna ziua,
Institutie publica, personal contractual, Legea 153/2017 permite transferul, ori la cerere, ori in interes de serviciu.
Intrebare: Institutia de la care pleaca salariatul inceteaza contractul individual de munca iar noul angajator face un nou contract?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 27 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Transferul reprezinta o instituţie a dreptului muncii care nu determină incetarea unui contract de muncă ci la cesiunea lui definitivă prin transmiterea cu titlu particular a drepturilor şi obligaţiilor din conţinutul său, prin care un nou angajator se substituie primului angajator.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aici nu este vorba de prevederile art.173 din Codul Muncii.
Întrucât Codul Muncii nu prevede transferul, noul angajator cum il va inregistra pe angajatul transferat?? Cum il va introduce in Revisal pe angajatul transferat? Ii face un nou contract de munca? Ce se intampla cu contractul de munca avut? nu inceteaza? Cum se opereaza in Revisal?
Danaioana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu m-am referit la art.173 C.mun. Detalii despre transfer - definitie, moduro , jurisprudenta - găsiți în doctrina veche pana la apariția noului cod al muncii -01.03.2003.

De asemenea, nu are nicio legătură acel Link cu transferul salariatilor din sectorul bugetar.

Programul Revisal nu are încă implementata operațiunea de transfer în baza Legii 153/2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok.Am inteles. Si atunci ce facem in situatia in care cu 1 oct.2018 mi se transfera un angajat contractual la o alta institutie. Cum procedam?
Imi cer scuze ca insist dar chiar nu stiu cum este corect sa operam transferul in Revisal
Multumesc

Alte discuții în legătură

Parte civila intr-un proces penal Liulica Gina Liulica Gina Ce inseamna \"resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis\" are vreo legatura cu subiectul pe care l-am prezentat zilele trecute??? Multumesc inca o data ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta vanzare-cumparare giglesionut giglesionut am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare ... (vezi toată discuția)