Buna ziua! Poate cineva sa ma indrume unde pot primi un raspuns la urmatoarea situatie. Lucrez in Germania 8 luni pe an si vin acasa de doua ori pe an . Am un autorurism inmatriculat pe mine in Germania. Vreau sa-l trec pe Romania dar sa-l folosesc in continuare in Germania cat si Romania. Din cate am inteles nu as avea voie sa foloses in Germania masina inmatriculata pe Ro cat timp eu petrec majoritatea timpului acolo. Ma gandeam sa o inmatriculez pe parinti dar nu stiu daca nu apare alta problema.
Nu conteaza cat timp lucrati in tara X si cat timp stati in tara Y!
Ceea ce conteaza este rezidenta, sunteti rezident De, pt a putea circula cu masina dvs va trebui s-o inscrieti in De.
Puteti s-o donati sau s-o vindeti parintilor, daca parintii sunt rezidenti romani vor putea s-o inregistreze in Ro, dar pe numele lor!!!
ATENTIE, asigurarile in Ro nu au acoperirea si service-ul celor din De, nici macar cele care au in spate mari grupuri internationale de asigurare.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.