avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA fara activitate - rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA fara activitate - rog raspuns urgent

Am si eu o rugaminte la voi. Am o autorizatie de PFA de anul trecut din iunie, insa pana in prezent nu am activat. Problema e ca eu nu am platit nici un fel de impozit pana acum, desi cei de la finante mi-au trimis anul trecut o instiintare de plata de impozit pt un venit estimat. Am inteles ca ar fi trebuit sa depun nu stiu ce declaratie de inactivitate. Ce fel de declaratie e asta? Si ce pot pati daca merg acum acolo pentru o astfel de declaratie?
Va rog un raspuns cat se poate de repede!

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: business-man , utilizator 12:34, 2 Mai 2006
In primu;l rand ca la data ifiintari ai depus sigur si o declaratie estimativa de venit, aveai obligatia virarii impozitului pe venit 16% si 6,5 % fd sanatate asa cum era mentionat in decizia de impunere pe care ai primit-o la domiciliu ,
Mergi de urgenta la admin fin. solicita fisa rol , vezi ce obligatii ai , cred ca trebuie sa le achiti. pt ca de buna voie te-ai in scris cu acele obligatii, si nu ai mai anuntat nici o modificare incris,iar in baza lor de date figurezi cu ce ai declarat initial.
Solicita relatii de la compartimentul persoane fizce, si clarifica situatia, nu este chiar o tragedie, dar rezolva in cel mai scurt timp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2006
Feni, utilizator
lume lume ...atunci cand finantele nu mai au nici o veste de la tine ei iti calculeaza estimativ un venit si deci un impozit daca la sfr perioadei nu ai venit sau ai venit mai mare platesti diferenta sau nu platesti doar ca trebuie sa anunti . anunta si nu o sa platesti nimic poate ceva amenzi sau penalitati ca ai depasit termenul de depunere al declaratiilor
pa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Pfa - contabilitate in timp real, plăți impozite și cass im82 im82 Bună dimineața, vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarele: Un PFA care lucrează în contabilitate în timp real: - dacă face o declaratie ... (vezi toată discuția)
Traducator debusolat... MeGabyS MeGabyS Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste \"taxele\" pe care un traducator PFA trebuie sa le achite la Finante. Situatia mea est urmatoarea: ... (vezi toată discuția)