avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am primit amenda fara sa stiu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am primit amenda fara sa stiu

In urma cu cateva saptamâni eram intr-un parc din sectorul 3 cu mai mulți prieteni. Stateam liniștiti fara sa facem gălăgie fara sa deranjam. Pe masa ce-am aveam mai multe sticle de timbark la sticla de ciob. Dintr-o data ne trezim cu gardienii parcului sau poliția parcului au venit sa ne legitimeze acuzându-ne ca noi consumam alcool. L-am spus ca este suc chiar le-am arătat sticlele nici nu au vrut sa stea la discuții insa i-au legitimat decat pe cei care aveau sticle de timbark , cam 3 persoane din din 7. I-au amenințat pe cei care i-au legitimat ca vor primi amenda pentru consum de alcool in spațiul public. Noi tot încercam sa discutam cu ei ca este suc sa ia sticlele sa vada. Nu ne-au prezentat niciun proces verbal insa ne Amenințau ca vom primi amenda. Nu au știut sa justifice lega pentru care ne dau amenda. Au plecat apoi. La maxim doua saptamâni distanta ne-am trezit cu amenda specificând Ca am refuzat sa semnam procesul verbal. Insa noi nu consumam alcool consumam suc si domni nici nu aveau asupra lor un registru de proces verbal si nici nu au completat nimic de fata cu noi.
Cel mai recent răspuns: Ioanaaa07 , utilizator 11:54, 26 Septembrie 2018
Se poate intampla asa ceva.
Trebuie sa contestati amenda.
Trebuie sa audiati martori.

Era bine sa fi facut poze si sa fi filmat situatia ca sa aveti probe suplimentare.
S-a cam inceput sa se faca abuzuri de ceva vreme...

In mod normal nici nu a fost legal sa va legitimeze daca consumati suc.
Aveau dreptul de a va legitima numai daca erau bauturi alcoolice.
Daca refuzati sa va legitimeze si mergeati cu sucul la sectie le puteati face si plangere penala.
Si o judecata civila cu daune morale se putea deschide.

Abuzurile apar adesea pe lipsa de reactie si lipsa temerii cat pot pati ceva.
Am mai auzit de cazuri ca acesta.
Ne-am legitimat deși legitimați au fost doar cei cu sucul la sticla de ciob doar 3 din 7 perosne restul de 4 perone nu au fost legitimate. In plus nici nu aveau o uniformă aveau geci pe care scria “primăria sector 3” si o agenda. Asupra lor nu aveau carnet de proces verbal nimic. Am fost liniștiti si ne-am legitimat nu aveam de unde sa stim ca se va ajunge aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al politiei, cum ma pot proteja ? andrej andrej Buna seara. In urma cu doua seri trebuia sa ma urc in masina sa plec pana la o ruda. Cand cobor din scara ma intalnesc cu un prieten de-al meu cu care am stat ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva Grapefruit Grapefruit Salutare Am luat in urma cu jumatate de ora o amenda de la politia locala pentru consum de alcool in locuri publice, amenda luata pe nedrept. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Amenda de 200 ron pt apelare la 112 stan sergiu stan sergiu \"afladu-se in stare de ebrietate a alertat organele de mentinere a ordinii publice prin apelarea serviciului Apel de urgenta ,,112\" fara motiv intemeiat\" ... (vezi toată discuția)