Bunaseara...va rog din tot sufletul cine ma poate ajuta la o nelamurire pe care o am.Locuiesc in Grecia de 20 de ani...m-am despartit de sot dar nu am facut demersuri de divort deoarece se poate numai in Romania...am facut insa in Grecia demersuri de metru de siguranta si am luat copiii (3)in ingrijirea mea.A iesit o decizie aici in Grecia de o pensie alimentara de 400 de euro numai ptr 2 copii deoarece unul este peste 18 ani.Sotul lucreaza tot in Grecia dar patronul este roman..deci are contract de munca in Romania...vrea sa ceara pensia alimentara de la statul Roman deoarece prin urmare se va stabilii o pensie alimentara mult mai mica...Intrebat mea este daca are dreptul la asa ceva deoarece copii mei locuiesc in Grecia si studiaza aici...Multumesc mult
Nu înțeleg exact unde lucrează soțul .,,
Dacă soțul lucrează in Grecia , pensia se stabilește după salariul primit acolo.
Soțul poate cere Micșorarea pensiei in situația in care i se micșorează venitul .
Nu are importantă ce instanța stabilește pensia
Pensie de urmas
nicoleta97
Sotul meu a murit in decembrie .Am facut dosar pentru pensie de urmas pentru 3 urmasi . Sotul avea pensie 400 lei a venit decizia si ni s-a acordat 240 lei ... (vezi toată discuția)