BUNAZIUA.detin o casa din 1902 din care a picat si tencuiala linga mine se construeste o casa cu 2 etaje respectivii proprietari o construiesc lipita de a mea deci nu pot tencui casa mea ,nar fi o problema dar nu doresc sa se lipeasca de a mea .as dori sa stiu daca exista vreo distanta legala intre case pentru a construi
Eu va sfatuiesc sa va "granituiti" proprietatea, in baza art.585 C.civ.: "tot proprietarul isi poate ingradi proprietatea cu exceptia ce se face la art.616 (proprietarul unui loc infundat)".
Facind aceasta, veti avea numai un gard comun, iar nu un perete comun. Art. 606 C.civ. arata in ce mod se poate demonstra ca un gard nu este comun. Dar daca nu vreti zid comun, il puteti impiedica printr-un gard comun, facut la limita celor doua proprietati. Dar trebuie sa cereti si dvs. autorizatie de constructie cf. L.50/1991 modificata.
Un alt sfat este sa faceti o plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru a verifica existenta si continutul autorizatiei de constructie a vecinului, care ar trebui sa-i fi fost elibrata in baza aceleeasi legi.
Ca sa se poata "lipi de casa dumneavoastra, chiar si numai pe o portiune, era obligatoriu acordul dv. notarial.Teoretic, fara acest acord nu putea primi autorizatie. Depuneti urgent reclamatie la Inspectoratul de Stat in Constructii, asa cum v-a sfatuit si dl. Zaharia.
Gard vecin
ioa7
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare...care sunt obligatiile mele in legatura cu constructia unui gard cu vecinul? Ma poate obliga sa platesc jumatate din ... (vezi toată discuția)
Gardul comun
Marcela**
Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare daca puteti. Ce acte trebuie intocmite pentru constructia unui gard intre vecini? Si daca acesta vrea sa ... (vezi toată discuția)