Buna ziua / seara.
Aș avea o întrebare în legătura cu confiscarea telefonului în incinta școlii. Acum câteva zile, am avut un caz neplăcut în clasă. Un coleg folosea telefonul in PAUZA, timp in care un profesor s-a apropiat de el și l-a confiscat. Repet, incidentul s-a petrecut in pauza. Conform regulamentului scolii: “Cerem permisiune in timpul orelor sau a altor activitati pentru a folosi telefonul mobil in caz de urgenta.” Este legală actiunea pe care o face profesorul?
Pe langă acest fapt, aș mai avea o intrebare. Drepturile omului sunt mai presus de regulamentul scolii?
dogele
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
@Dan... Eu vad aici savarsirea infractiunii de talharie, art.233 ncp! ,,Furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi." Gresesc?! Colegul tau, chiar minor fiind, poate face o plangere penala pe care sa o trimita cu confirmare de primire la parchetul de pe langa judecatoria de domiciliu. ATENTIE! Nu la militie, la parchet/procuratura! Adresa o gaseste pe net.
Tentativa talharie
eduuard
Cand exista tentativa la talharie? Daca de exemplu, s-a consumat infractiunea scop, bunul fiind sustras cu succes, mai putem vorbi de tentativa la talharie? (vezi toată discuția)