Amendarea asociatiei de proprietari duce la plata de catre membrii asociatiei a amenzii pe lista de plata din cate am inteles eu.
Pentru a se evita astfel de situatii consider ca adunarea generala a asociatiei poate stabili prin hotararea consemnata in procesul-verbal sa fie imputata persoanei vinovate din cadrul asociatiei.
Ce parere aveti, considerati ca adunarea generala poate imputa oprirea din salariul presedintelui sau a administratorului vinovat de aplicarea amenzii ?
Sau considerati ca o poate face si comitetul executiv fara adunarea generala?
Am o situatie in care membrii asociatiei s-ar supara sa plateasca ei amenda si consider ca este indicat sa se intruneasca adunarea generala mai inainte ca sa fie aplicata amenda.
Dupa o hotarare favorabila, salariul persoanei vinovate s-ar opri in cuantum legal fara alte formalitati.
A doua varianta ar fi sa se aplice mai intai amenda si apoi sa se intruneasca adunarea generala dar ar fi complicat cu efectele retroactive ale hotararii adunarii generale.Eu nu agreez aceasta varianta deoarece o consider mai complicata si persoanele vinovate ar putea sa si scape de plata amenzii sau sa dureze foarte mult pana sa se recupereze banii.
Este posibil sa fie vorba de amenzi de peste 10 000 lei sau chiar mai mult, situatie ce ar genera o mare neliniste si agitatie in randul oamenilor si cum oamenii cateodata inteleg mai greu cine este vinovat cu adevarat, consider ca, trebuie sa imi protejez clientul si sa nu plateasca si el amenda pentru fapta altora...
A mai procedat cineva asa?
Problema este ca dupa aplicarea amenzii toata lumea o sa vrea sa nu demisioneze presedintele asociatiei ( daca acesta ar fi vinovat ) sau persoana vinovata pentru a se recupera banii desi nu cred ca i-ar ajunge mandatul si ar trebui reales ca sa isi plateasca amenda intrucat daca este dat jos se ramane cu paguba in asociatie.
Ideal ar fi ca o persoana care este in conducererea asociatiei de proprietari si care risca sa primeasca amenzi sa fie dat jos inainte de aplicarea amenzii dar pana la amenda nu ai motive intemeiate grabnice, concludente si pertinente.
flory_mr
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Știind că în Asociația noastră, falsa președintă ne-proprietară a început să piardă procese en-gros, n-ar trebui să-i imputăm să plătească ea cheltuielile de judecată, deoarece ea a fost dată în judecată, în solidar cu cenzora și cu persoana juridică Asociația de Proprietari de care aparținem forțat ?
Și în cazul ăsta trebuie votat totul în Adunările Generale, care ... au fost depistate de Instanțe că au fost ilegal convocate, și au fost anulate definitiv și retro-activ ?