avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda asociație, președinte mort
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda asociație, președinte mort

Bună seara, recent am aflat Intr o ședință că asociația a primit somație de plată a unei amenzi, primita de ceva vreme , administratoarea pretinde că nu a știut nimic, deși e puțin probabil, președinta a murit recent de cancer și se aruncă totul în carca ei, că e mai ușor, din ianuarie și administratoarea vrea sa renunțe deși nu este ales nimeni că președinte, și nici nu se va găsi din cauza neregulilor lăsate în urmă
Nici unul din proprietari nu este de acord cu plata, din moment ce nu au fost înștiințați de la început de nimic
Ce responsabilități aveau administratorul dacă știa de incapacitatea președintelui,?
Cine este responsabil de neaducerea la cunoștință proprietarilor a amenzilor pt fațada clădirii ?
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 19:03, 26 Noiembrie 2018
Amenda se aplica pe asociatie.

Eu cred ca membrii asociației ar trebui să apeleze la avocați independenți care sa nu reprezinte asociația.
Avocații asociației sunt ai conducerii.
Eu ma refer la avocați independenți care sa nu apere conducerea.
Adică să aveți 2 avocați diferiți.
Sfatul meu este sa fie mai bine plătit avocatul membrilor decat cel al asociatie deoarece tot voi il platiti dar macar va apăra drepturile si interesele.

Prin adunarea generală puteti face asa ceva pe banii voștri...
Doar daca vreti si ati inteles ce am zis...
Avocatul vostru poate manipula si conduce conducerea asociației.
Adică să conduceți voi si nu unii aiurea...
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1-Chiar daca presedintele de asociatie nu isi poate exercita atributiile,responsabilitatile acestuia pot fi preluate provizoriu de catre unul dintre membrii comitetului executiv
2-Daca asociatia de proprietari a fost sanctionata corespondenta de la autoritate a fost comunicata pe adresa asociatiei de proprietari si nu la domiciliul presedintelui de asociatie
3-Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de catre presedinte si comitetul executiv
Administratorul de imobil nu detine autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere executarea de lucrari sau plati fara acordul echipei manageriale
Adresa de corespondenta a administrației este aceiași cu cea personala a președintelui, aducerea la cunoștință membrilor consiliului , proprietari nu s a realizat despre avertismente pre amenda, amenda,neplata amenda decât când nu mai era nimic de făcut.Asociatia are doar 8 familii.Din ce știu eu președintele are obligația de a repara, consolida inclusiv fațada sau macar să propună asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste amenda sanduene sanduene Buna ziua In asociatia noastra de proprietari, administratorul, femeia serviciu si instalatorul sunt angajati in baza unei conventii civile, conform ... (vezi toată discuția)
Amendarea asociatiei de proprietari si imputarea amenzii presedintelui sau administratorului vinovat prin hotararea adunarii generale CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Amendarea asociatiei de proprietari duce la plata de catre membrii asociatiei a amenzii pe lista de plata din cate am inteles eu. Pentru a se evita astfel de ... (vezi toată discuția)
Se poate dizolva o asociație de proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ? flory_mr flory_mr Să zicem că avem cazul în care, datorită amenzilor din Legea 196/2018, art. 102, nu mai dorește nimeni să conducă Asociația de Proprietari, toți fiind ... (vezi toată discuția)