avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii coeficientii de ierarhizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

coeficientii de ierarhizare

Buna seara !
As dori sa stiu daca un vanzator ,avand ca studii o scoala profesionala in domeniul textil , se incadreaza la un salariu de 600 ron sau 720 ron ?
Si as mai vrea sa stiu ce difernta este intre contractul individual de munca si cel colectiv ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:35, 14 Noiembrie 2009
Multumesc pt. raspunsuri !
Din pacate acelasi lucru am patit si eu .
Mi s-a spus ca deoarece in CMI este scris vanzator , respectiva persoana nu poate fi incadrata cu 600 ron.- nu este muncitor necalificat .
In consecinta , sunt obligata sa aplic coeficientii de ierarhizare pt. toti angajatii care nu sunt incadrati ca muncitori necalificati .
Asa mi s-a cerut ! Si cum traim in Romania cred ca in final trebuie sa ma supun !!!!
Eu cred ca este evident ca un muncitor necalificat nu poate sa fie vanzator , deoarece un necalificat nu poate sa desfasoare o activitate care presupune calificare .
Chiar daca nu are cursuri de vanzator , este evident ca functia este de vanzator .
Daca era manipulant , putea sa fie incadrat ca necalificat , dar nu putea sa vanda nimic .
In Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR) in cazul vanzatorului sunt necesare studii medii si ca urmare se va aplica coeficientul de ierarhizare corespunzator, adica 1,2. Deci, salariul minim corespunzator acestei functii este de 720 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim la functia de director marianar marianar Buna seara, Am un angajat care are functia de director tehnic - nu are studii superioare, conform cod cor nu trebuie sa aiba neaparat studii superioare, ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)
Salariul pe cartea de munca m2gica m2gica Buna ziua....Sunt incă angajat la o firma particulară (in preaviz)...Am avut intotdeauna probleme (ca peste tot dealtfel) cu salariul ce trebuie trecut pe ... (vezi toată discuția)