avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legalitate hotarare consiliu local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legalitate hotarare consiliu local

Buna ziua! In urma unei hotarari de consiliu local ne-a fost interzis accesul auto a 4 din 6 societati comerciale care activeaza in acceasi zona a orasului. Mai mult, majoritatea agentilor comerciali sunt proprietari pe cladirile in care isi desfasoara activitatea. Exista un temei legal pentru a cere anularea hotararii de consiliu local ? Din punctul meu de vedere hotararea este discriminatorie, insa as avea nevoie de un pic de indrumare in ceea ce priveste legislatia in vigoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 28 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promovați o acțiune în contencios administrativ, dupa ce ați efectuat procedura prealabila.

Astfel, mai intai depuneți la Consiliul Local o cerere prin care solicitați revocarea, in tot sau in parte, a HCL respectiv.

După primirea răspunsului, puteti actiona în consecință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare curte de apel ContSters134265 ContSters134265 O curte de apel a declarat ilegala o hotarare a unui consiliu local referitoare la ridicarea masinilor stationate neregulamentar. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Nota fundamentare concediere colectiva cu date fictive vali70 vali70 Buna ziua ! lucrez la o regie subordonata unui consiliu local. S-a decis o concediere colectiva. Dupa toate etapele s-a transmis catre Consiliu Local nota ... (vezi toată discuția)