Am 55 de ani si 7 luni!30 de ani trecuti,vechime!
Deci am cotizat peste 30 de ani la casa de pensii!
Pot depune dosarul de pensionare pana la sfarsitul acestui an?
Cat va fi penalizarea, si , avand un salariu de 630 lei, la ce punct de pensie m-as incadra??
In concluzie, intreb si eu, cam la cat s-ar ajunge suma pensiei?/
Multumesc anticipat!
In cazul dumneavoastra se cere un stagiu complet de cotizare de 29 de ani si 6 luni. Avand in vedere ca l-ati depasit, si de asemenea ca indepliniti si conditiile de varsta, puteti oricand cere pensie anticipata partiala.
De asemenea pentru pensia de limita de varsta veti avea dreptul la 59 de ani si 9 luni, asta insemnand cu 10.01.2014.
Sunt impresionata, va multumesc tuturor pentru interesul si profesionalitatea cu care mi-ati raspuns!
Mi-ati ajutat mai multe colege din Universitatea Poli Bucuresti, Facultatea de Aero,care sunt in aceeasi "barca" cu mine!
Daca va referiti la cadre didactice, art. 127 din Legea nr. 128/1997 prevede ca nu va puteti pensiona decat la incheierea anului scolar. Daca nu, puteti sa va pensionati oricand doriti.
ART. 127
(1) Personalul didactic poate fi pensionat numai la data încheierii anului şcolar sau universitar.
(2) Pentru motive temeinice, pensionarea personalului didactic se poate face şi în timpul anului şcolar sau universitar, cu aprobarea inspectoratului şcolar, respectiv a senatului universitar.
In afara de sporul de vechime, nu am benficiat de alt spor! Datorita unui viciu de procedura, o parte din salariatii facultatilor, au fost privati de anumite sporuri!Avand in vedere ca am cotizat peste 30 de ani, cam la cat s-ar ajunge punctul de pensie?Se pune la socoteala si al 13 salariu luat de-a lungul timpului/?La Resurse umane, nimeni nu stie nimic!
Doamna, va rog sa va editati mesajele si sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine Regulamentului de postare.
Daca nu ati primit anumite sporuri de la angajator puteti sa-l actionati in judecata la tribunal. V-am mai spus ca nimeni nu poate sa precizeze care va fi punctajul mediu anual numai cunoscand ultimul dvs. salariu si faptul ca ati realizat un stagiu de cotizare de 30 de ani.
Pensie
drakin
Am si eu o intrebare o persoana care are 30 ani de munca din care 21 de ani grupa a II a de munca si varsta de 53 de ani poate iesi la pensie in baza legii ... (vezi toată discuția)