Am obtinut zilele trecute exercitarea autoritatii in comun. s-a stabilit doar pensie almentara..domiciuliul copilului obligarea cheltuielilor. bineinteles copilul in varsta de 4 ani a ramas la mama. cum mi s-a parut logic si de drept. insa nu s-a solicitat nici din partea mamei,,nici din partea mea ca tata un progam de vizita..totusi mentionez ca timp de 6 luni de cand ne-am despartit copilul nu mi-a fost incredintat deloc..nici 5 minute..iar drepturile mele la o legatura personala cu copilul o includeau si pe mama de fata. deci..nu se mai numea legatura personala...cu toatea astea desi avem custodia comuna..copilul tot nu imi este incredintat de mama..imi cere abia acum program..deci de ce o mai numim custodie comuna? care e dreptul meu ca tata pana la urma urmei? doar sa platesc pensie si cheltuieli si copilul deloc? am fost azi la gradinita sa-mi iau copilul iar educatoarea a refuzat vehement sa mi-l de-a pe motiv k nu vrea sa se certe cu mama...
Buna dimineata,
aveti dreptul de a o chema pe mama in judecata in vederea stabilirii unui program de vizita , in care sunt incluse , pe langa vizite si perioade din vacante, sarbatori, in care il puteti lua la dvs, ca si week end uri.
ok...asta am inteles..dar pana sa o chem pe mama in judecata...eu nu am dreptul sa-mi iau copilul cateva ore in casa in care a crescut 4 ani. nu am vazut nici o hartie unde sa scrie k numai ea are dreptul sa il duca si il scoata de la gradinita...numai ea are dreptul sa se plimbe cu el prin oras...are pana si sora dreptul sa il scoata la plimbare sa il duca in parc...eu..cuminte in banca mea k cheama politia...am fost si la politie...nu au ce face ..ei nu imi pot ingradi dreptul la o rel cu copilul meu
intrebarea e..daca eu ma duc frumusel azi la ea acasa..unde imi scoate copilul sa il vad.cateva minute o data la doua sapt daca are chef...k aici e dupa chef...si il duc frumusel cateva ore la mine acasa...si dupa aia cum e si fireste si normal sa il duc inapoi langa mama....din punct de vedere legal...ce as putea sa patesc? de rapire nu poate fi vorba k m-am interesat deja la toate organele de politie..ei nu au ce face
Ati gresit ca nu ati cerut program de vizita daca nu va lasa sa vedeti copilul.
O sa obtineti dar va mai dura.
Cu gradinitele exista probleme de genul care le aveti dvs.
Desi aveti dreptul de a vedea copilul trebuie un proces cu gradinita daca nu va respecta dreptul.
Si la.scoala veti avea aceeasi problema.
am inteles....si totusi daca ma luni si imi iau copilul acasa cateva ore...de la gradinita...dau un exemplu...si il duc acasa la el unde a crescut 4 ani...ce patesc.vreau sa il iau luni careva ore acasa fara un program de vizita...consecinte?
Drepturi custodie comuna
yo85
Buna ziua!
Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna ... (vezi toată discuția)