avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua in anul 2o10 am avut o factura de 700 lei la cosmote iar acum cateva zile am primit o notificare de la intrum romania sa .ca am 6.200 lei de plata ,avand in vedere ca acum un an aveam 3200 lei ,nu stiu de unde au scos suma asta stiind ca suma ar fi putut fi prescrisa dupa trei ani va rog ajutati -ma mai pot sa ma actioneze in judecata dupa 8 ani ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 22:16, 1 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă nu au existat plăți sau alte acțiuni de recunoaștere a datoriei și nici acte de executare silită atunci datoria este probabil prescrisă.

Totuși, da, pot să vă acționeze în judecată și să vă execute silit, deoarece prescripția nu mai acționează de plin drept ci doar la cererea celui interesat. Dacă sunteți executat islit puteți face, în termenul legal, contestație la executare. Detalii despre prescripție găsiți aici [ link extern ] /

Succes,
Buna din nou as vrea sa va mai intreb aceste penalitati sant legale sau nu, mi se pare exagerat de mult sa se ajunga de la 700 la 6200 lei si daca nu ce pot face in aceasta situatie va multumesc !
Instanta va stabili daca penalitatile sunt aplicate corect sau nu - in momentul in care vor formula actiune civila. Pana atunci...asteptati. Sau introduceti dvs. o actiune in constatarea prescriptiei dreptului de recuperare a creantei.
Multumesc, pe notificare scria extras nr dosar si sa pun de urgenta 300 lei daca nu va trebui sa platesc toata suma dupa 48 de ore am vriun motiv de ingrijorare sau doar ma ameninta ?
Daca platiti veti intrerupe prescriptia. Tocmai am explicat mai sus ce posibilitati aveti. Daca cumva va actioneaza in instanta, puteti sa apelati la un avocat pt a va spori sansele de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se prescrie o datorie? Roxana 7 Roxana 7 Bună seara! Am avut un abonament la Cosmote in anul 2011, înainte cu doua luni de exprimare am depus cerere de reziliere dar mi sa spus că nu îmi va fi ... (vezi toată discuția)
Abonament neplatit - recuperatori Alexandru Ionescu Alexandru Ionescu Buna seara, Incepand cu 11.2017 nu am mai achitat abonamentul Orange, in luna ianuarie totalul de plata era de 550 de lei. In luna februarie 2018 am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)