I-am facut de curand fiului meu analizele la sange pentru Fe si Magneziu la o clinica privata contra cost.
Rezultatele au fost inversate, astfel ca fe a iesit de 20 de ori mai mic decat valoarea normala, iar Magneziul de 50 de ori mai mare decat valoarea obisnuita pentru un copil de 2 ani.
Lucrez in domeniul medical si mi-am dat seama ca este o greseala si nu i-am administrat nici un tratament. Am sunat la centrul medical si am primit confirmarea ca este o greseala si ca valorile reale corespund cu valorile normale.
Intrebarea este daca este cazul sa dau in judecata centrul medical si medicul pentru greseala facuta?
Puteti face o revendicare dar trebuie sa dovediti vina cuiva.S-ar putea sa constatati ca femeia de serviciu sau un paznic "s-au jucat" si au completat fisa cu rezultatele.Neavand prejudicii, puteti solicita daune morale, pe baza fundamentarii rezultatelor posibile daca ati fi administrat si tratamentul, numai daca rezulta vina unei persoane, in urma unei anchete de specialitate.
Nu stiu cate sanse ar fi sa si rezolvati ceva!Eu va urez rabdare,nervi tari, tenacitate , ca sa puteti avea succes:yes:
Cand ne adresam unor clinici private, avem convingerea ca, prin suportarea costurilor medicale, vom primi atentia cuvenita. Din pacate, se intampla ca si acolo sa dam de aceleasi personaje ca si in spitalele falimentare din intreaga tara.
Apreciez ca norocul copilului a fost faptul ca dvs. ati putut 'citi" rezultatele, lucru care nu este la indemina oricui, nu? Si acest fapt e usor de demonstrat.
Cazul prezentat de dvs. trebuie analizat in modul urmator:
- nu exista daune materiale ( si e f. bine, daca ati fi administrat medicamentele potrivit analizelor, pentru insanatosirea copilului ati fi cheltuit bani dar poate cu niste costuri pentru sanatate f. mari!), insa se pot solicita banii platiti pentru efectuarea analizelor;
- daune morale exista si le puteti cuantifica la o suma concreta dupa ce veti cunoaste exact care ar fi fost efectele daca dvs. nu ati fi fost capabila sa interpretati analizele medicale si ati fi administrat increzatoare, un tratament, potrivit acelui rezultat.
Incepeti prin a depune o scrisoare motivata la respectivul centru medical.
Explicatia precum femeia de serviciu poate era pe acolo, nu are ce cauta, intr-un centru unde lumea se adreseaza cu incredere si plateste pentru a afla niste raspunsuri .
Banii pe care i-am platit pentru efectuarea analizelor reprezinta o suma mica=30 ron, iar in privinta daunelor morale nu cred ca as putea obtine o suma care sa depaseasca costul unui avocat care sa rezolve cazul . Sau poate ma insel!?
Centrul medical s-a oferit sa repete efectuarea analizelor din proba de sange recoltata anterior sau sa faca o noua recoltare si sa clarifice rezultatul. Am fost de acord sa repete analizele din proba recoltata deja pentru a nu mai chinui copilul, insa nu mai am incredere in rezultatul pe care il voi primi. Peste un timp ii voi face din nou analizele, in mod sigur in alta parte.
Va multumesc pentru raspunsuri!
In instanta puteti ajunge,dar costurile acestui demers vor fi mai mari decat suma pe care poate ati primi/o.Dar pentru a nu se intampla si altora aceste lucruri neplacute faceti o sesizare la Colegiul medicilor privind actul medical.
Va recomand sa adresati o sesizare Colegiului medicilor in care sa aratati pe larg ce s-a intamplat si ce se putea intampla.
Nu cred ca merita sa va pierdeti timpul prin instanta, deoarece nu exista un prejudiciu nici moral nici material, deoarece ati avut SANSA sa stiti sa interpretati rezultatele, sa va dati seama de existenta unei erori si de actionarea in consecinta. Nu veti castiga nimic sau foarte putin, ceea ce nu ar justifica pierderea de timp, de bani, de nervi...
Parerea mea! ;)