avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela persoana fără discernamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela persoana fără discernamant

Buna ziua
Am și eu o situație.
Bunica mea a fost recent diagnosticata cu Alzheimer. De asemenea are nevoie de o operație dar doctorii nu o vor efectua fără consimțământ.
Eu sunt stabilită in străinătate. Sunt unica ei ruda in linie directa. Acasă in România nu am alte rude decât pe mama, care ii este bunicii nora, tatăl meu decedând cu foarte mulți in urma. Exista posibilitatea ca mama sa obțină tutela bunicii? Sau singura persoana care poate obține tutela sunt eu?
Dat fiind faptul ca sunt in străinătate pot obține tutela fără a fi in România, sau trebuie sa vin in România?
Care ar fi pașii de urmat?
Va multumesc anticipat,
Ioana S.
Cel mai recent răspuns: gabitacr , utilizator 15:51, 7 Aprilie 2019
Mama dumneavoastra poate obtine tutela, in urma punerii sub interdictie a bunicii
Haha, cata minciuna!
jodeea82, precum bine stiti, mama dvs nu ii este nora buncii dvs, deoarece a divortat cu multi ani inainte ca tatal dvs sa moara. Mama dvs nu are nici o legatura de rudenie cu dna Simbotin. Mama dvs a luat-o acasa la ea pe bunica dvs ilegal si abuziv, doar ca sa ii foloseasca banii din pensie. Incetati sa mai mintiti!
Dna avocat, mai bine ii spuneti utilizatorului jodeea82 care sunt consecintele cand tii cu forta o batrana la tine in casa, cu scopul de a-i folosi pensia, desi aceasta nu iti este ruda. Caci asta este adevarul cu "situatia" pe care o are jodeea82. Batrana in cauza a pierdut doua degete din cauza diabetului de care sufera si nu este dusa la spital, este tinuta impotriva voientei ei intr-o casa in care nu locuieste nimeni din familia ei.
Desigur, batrana Simbotin are si un apt cu 3 camere in Bucuresti. Care ar fi putut sa-i asigure o batranete linistita si specializata. Daca nepoata, impreuna cu ma-sa - fosta nora, nu ar fi dorit sa puna mana pe apt cu orice pret.
Se va realiza o ancheta sociala,este nevoie de expertiza iml,mama dvs poate sa primească tutela daca dovedește ca se va ocupa efectiv de îngrijirea bunicii dvs.Ref la cele menționate de celălalt utilizator daca credeti ca sunt probleme anunțați politia,serviciile de protectie specializate etc.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a unui batran monulabrute monulabrute Buna ziua! Am 19 ani, din anul acesta devin studenta si am un venit de 1.200 Ron. Bunica mea este institutionalizata intr-o casa de batrani ce apartine DGASPC ... (vezi toată discuția)