avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Asociație de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Asociație de propietari

Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap et 4/4 de pe 11.01.2018 ale căror țevi de căldură de la bucătărie și baie au fost tăiate cu multi ani in urma și hidroizolația de pe acoperiș , turnata in anii 77 se află Intr o stare avansată de degradare.
Am fost la administratora sa i explic că este foarte frig in casa și as dorii in funcție de disponibilitatea vecinilor sa tragem o coloană noua de încălzire la baie sau bucătărie și înlocuirea coloanei vechi din camere. Prima seara a fost perfect , doamna m a înțeles mi a spus sa caut meseriaș că facem treabă. Zis și făcut, am găsit meseriaș , m am dus iar la dânsa sa i spun cat cere și când ne putem apuca de treabă și a început să tipe la mine spunând umi că sunt nou in bloc , etc.
Am fost la primărie, mi au oferit sfaturi , apoi la firma de termoficare care nu au oferit o singura soluție, facturare individuală cu coloana de încălzire pe casa scării sau sa ii dau in judecata. Am făcut cerere de facturare individuală, am fost la vecinii aferenți coloanei mele , la care nu am găsit înțelegere . Aseara am făcut 2 cereri în care am solicitat administrației repararea acoperișului care se afla in stare avansată de degradare , ce i drept încă nu am infiltrații și schimbarea țevilor și instalarea celor 2 coloane tăiate inițial.
Acum pe baza acelei cereri pot avea o șansă în judecată impotriva asociației și locatarilor care nu doresc să mă ajute. Cam cat timp durează un proces împotriva lor și cam ce costuri ar fii ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:12, 3 Octombrie 2018
Coloanele respective au fost taiate de proprietari la intelegere pt. a-si reduce costurile cu incalzirea ap. Dv. a-ti cumparat ap. fara coloanele respective , deci a-ti acceptat si disonfortul caldurii in spatiile respective .
Un eventual proces nu va ajuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala taierea tevilor de caldura? staleamaria staleamaria Buna ziua, locuiesc la etajul unu intr-un bloc cu 10 apartamente, 5 pe o coloana 5 pe cealalta, pe partea mea, de la mine inclusiv in sus avem centrale ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)