avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatie mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatie mostenire?

buna ziua,
am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv si care sunt pasii pt rezolvarea acesteia:
Bunicul meu a decedat in 2017, a fost recasatorit dupa bunica mea (cu care a avut un fiu - tatal meu - care a decedat si el in 2001), din aceasta umtima casatorie nu au avut copii.
sotia lui a decedat inaintea lui, in 2014.
as dori sa stiu acum care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a mi se recunoaste calitatea de mostenitor si a intra in posesia actelor.
as dori sa aflu un istoric de rol insa am fost la directia taxe si impozite si m au refuzat...
la fel, as dori un istoric al imobilului sa vad ce s-a intamplat cu el de la decesul bunicului ...a fost vandut, donat, contract de ingrijire etc...


multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea12345789 , utilizator 10:01, 3 Octombrie 2018
Cine l-a înstrăinat? Cu cine s-a încheiat contractul?
bunicul l-a instrinat unor terti in timpul vietii insa nu stiu sigur prin ce act ( nu am actele - de aceea tb sa stiu sa fac aceste demersuri), si acesti terti au facut donatie catre fiica lor.
Interesati-va ce act a incheiat bunicul, pentru un raspuns mai exact. Fata de contractul de donatie care a fost incheiat ulterior, nu aveti nici o calitate.
Insa, daca spuneti ca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei cu a doua sotie, bunicul nu ar fi putut instraina decat impreuna cu bunica vitrega(cat timp aceasta traia) sau dupa dezbaterea mostenirii dupa aceasta.
sigur, multumesc frumos pentru implicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)